Annonce
Debat

Debat: Nye kostråd skal også øge udsatte og sårbares trivsel

Camilla Fabricius
Annonce

Debat: Danmarks nye officielle kostråd er lige landet, og budskabet er klart: Vi bør spise mindre sukker og kød, og maverne skal i stedet fyldes med frugt, grønt og fuldkorn. Det er både sundt for os mennesker og for klimaet. Det giver god mening, at de, der gerne vil leve sundere og mere klimavenligt, bliver hjulpet godt på vej af de nye råd.

Det er oplagt også at undersøge, hvordan udsatte og sårbare kan få gavn af de nye kostråd. Vi ved, at socialt udsatte trives markant dårligere end resten af befolkningen, og kost og ernæring kan gøre en stor forskel, ikke mindst når det kommer til livsstilssygdomme. En mulighed kunne være at få løftet en grønnere kost ind på bosteder, væresteder og opholdssteder.

Anders Kronborg

Et godt eksempel på nogen, der tidligere har gjort det med stor succes, er opholdsstedet Godhavn, hvor børn og unge med sociale, psykiske, psykiatriske og adfærdsmæssige vanskeligheder bor. Her har man i samarbejde med bl.a. Meyers Madhus lavet en omlægning af kosten som en integreret del af behandlingen, fordi det har så stor betydning for børnenes og de unges udvikling.


Socialt udsatte trives markant dårligere end resten af befolkningen, og kost og ernæring kan gøre en stor forskel.


Det vil derfor give god mening, hvis vi i samarbejde med KL, interesseorganisationer og fagfolk får kigget på, hvordan kostrådene bliver gjort levende, så de også kan gøre en forskel for de udsatte og sårbare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg For abonnenter

Dorthe Ullemose om Johan Emils exit: - Jeg er ked af, at han forlader partiet, og jeg ønsker ham held og lykke med hans liste

Svendborg

Johan Emil Rasmussen forlader DF: - Der er et meget forskelligt syn på god og social acceptabel adfærd i byrådsgruppen

Annonce