Annonce
Ærø

Debat: Ny naturpolitik kommer snart

Knud Nielsen. Arkivfoto

Læserbrev: Metha Feddersen efterlyste i læserbrev for nogle dage siden mere aktivitet fra kommunens side for at bevare naturen på Ærø.

Det er sådan at kommunen lige nu er i fuld gang med at få udarbejdet en naturpolitik, som skal sikre bevaring af og støtte til mangfoldigheden i naturen på Ærø. Kommunen etablerede for et års tid siden en arbejdsgruppe, hvori indgår repræsentanter for både naturinteresser og for landbruget. Gruppen arbejder med forskellige slags natur på øen såsom vådområder, vandløb, hegn og diger, skove og overdrev, der er tilholdssted for plante- og dyrelivet.

Gruppen forventes at være klar med et oplæg til naturpolitik for Ærø Kommune i begyndelsen af 2020. Oplægget vil omhandle både hvad kommunen ønsker at gøre for naturen og baggrunden herfor. Oplægget vil derefter blive præsenteret på et borgermøde, hvor alle vil få mulighed for at komme til orde med bemærkninger, spørgsmål og kritik, inden det kommer til politisk behandling i kommunalbestyrelsen. Vi håber at rigtig mange vil deltage, så vi kan få tilslutning fra alle sider til en god naturpolitik for Ærø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Kadrii: Det er bedre nu

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Balancen skal tilbage på dagsordenen

Forventningerne til dette års finanslov har været store, og det er helt naturligt, at rigtig mange har sat næsen op efter at få en bid af kagen. Vi har trods alt skiftet regering for et lille halvt års tid siden, og der blev lovet både lidt her og lidt hist i løbet af valgkampen. Der er blevet talt meget om at bringe Danmark i balance i løbet af de seneste fire år. Både den tidligere og den nuværende regering har pointeret, at det har afgørende betydning for vores samfund, at balancen findes - og den er ikke helt på plads lige nu. Derfor er signalerne fra regeringen og støttepartierne heller ikke behagelige, når vi ser på udmeldingerne efter forhandlingerne. En udligningsreform er fortsat i restordre, og det er ikke, fordi der ikke er blevet talt højt og tydeligt om behovet. Der tegner sig dog desværre et billede af, at Mette Frederiksen og hendes regering taler mindre og mindre om det, siden hun og hendes folk har indtaget ministerkontorerne. Og så er der en lille, men ikke uvæsentlig post, som heller ikke har fundet plads i aftalen: landevejsprincippet. Det står der ikke et kvæk om i aftalen, og det er ærgerligt og lidt bekymrende. Landevejsprincippet har stor betydning for en ø som Ærø. Vi har for længst kunnet konstatere, at de lavere priser uden for højsæsonen har gavnet øen, og det har gavnet alle de mennesker, som tidligere egentlig gerne har villet en tur til Ærø, men et kig ned i pengepungen har sat en stopper for besøget. Sådan er det ikke længere, og det er fint, men vi mangler fortsat det sidste skub, så vi også får højsæsonen med ind under landevejsprincippet. Ærø og mange andre danske øer vil have stor gavn af en fuld implementering af landevejsprincippet. Det vil styrke de mindre samfund og binde landet bedre sammen. Derfor er det ærgerligt, at der ikke er blevet plads til det i finanslovsaftalen. Selvfølgelig er det ikke alt, der kan klemmes ind i en finanslovsaftale. Nogle elementer må ofres, hvis andre skal have plads, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at der for eksempel også er et stærkt behov for ekstra opmærksomhed på normeringen i daginstitutionerne. Og skal der tilføres penge til det område, er der nogle områder, der må holde for. Det er et simpelt vilkår, når der skal laves en finanslov. Ind til videre er det dog et bekymringspunkt, at regeringens fokus på at bringe balance mellem landsdelene og by og land ser ud til at være sat på pause. Eller bare gemt lidt væk. Det må og kan regeringen helt afgjort gøre langt bedre.

Ærø For abonnenter

Efter voldsom undersøgelse på Svendborg Sygehus: Ærøbo måtte dingle ned til færgen, fordi hun ikke kunne få en patientbefordring

Annonce