Annonce
Læserbrev

Debat: Nu skal der handling bag klimaordene

Annonce

På byrådsmødet 26. november vedtager vi en en Klima- og Energipolitik. Svendborg Kommunes egen virksomhed skal være fri af fossil energi fra 2030, og hele kommunen som geografisk område skal være det i 2040. Dermed rykker vi målsætningerne 10 år frem, det er et stærkt signal, men det vigtigste er, at der nu sættes handling bag ordenene.

Hidtil har vi haft store ambitioner om årlige reduktioner i CO2, men vi har ikke haft nogen plan for hvordan. Det skal der laves hvert år fremover, og planen skal løbende følges, samtidigt med at alle beslutninger i kommunen skal vurderes ud fra, om de har væsentlig indflydelse på klimamålene. Det har været afgørende for Enhedslisten, at det kom med i den nye politik, fordi tallene for de seneste år viser, at kommunens resultater har svigtet de sidste fire år. Den seneste opgørelse for kommunens CO2-udslip som virksomhed viser, at CO2-udslippet ikke er faldet gennem de seneste fire år. Kommunen lever dermed ikke op til aftalen med Danmarks Naturfredningsforening om at nedsætte CO2-udslippet med mindst to procent hvert år. Nu skal der handling bag ordene.

Enhedslisten har fået følgende med i klimapolitikken:

  • Der udarbejdes årligt en CO2-reduktionsplan med input fra alle direktørområder.
  • Alle direktørområder, kommunale institutioner og selskaber skal på linje med at vurdere økonomiske konsekvenser af ændringer og politiske beslutninger også vurdere væsentlige konsekvenserne for CO2-udslippet i kommunen som virksomhed og som geografisk område.
  • Kommunen vil: Etablere vedvarende energianlæg på kommunale arealer inklusiv tagflader via selskabet Svendborg VE A/S. Hvor der åbnes mulighed for at borgere og virksomheder kan købe andele.
Byrådsmedlem Jesper Kiel (EL). Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce