Annonce
Langeland

Debat: Nu har vi fået redaktørskift nok

Efter knap 40 år har vi besluttet at opsige vores abonnement på Fyns Amts Avis. Vi har i disse mange år nydt at følge med i lokale nyheder fra Sydfyn og Langeland, debatterne, læserbrevene, velskrevne artikler. Men nu er det altså slut. Vi har de senere år her på Langeland oplevet en udskiftning af lokale journalister og redaktører, der kunne sammenlignes med Hovedbanegården, og nu skal både chef- og lokalredaktør så igen skiftes ud. Fingeren på pulsen og et indgående lokalkendskab er en nødvendighed for at dække, hvad der rører sig på vores lille, lange ø. Det har selvsagt ikke været muligt for de stakkels redaktører og journalister, der bliver flyttet rundt på i en uendelighed. Vores lokalsider har efterhånden taget form af mange ugeblads-agtige portrætter med meget store fotos, få dryp af tilfældigt udvalgte lokalnyheder og udfyldning af annoncer, når der ikke var tilstrækkeligt med tekst. Det meste kan så læses i Øboen bagefter – hvad skal vi så med et dagblad? En trykt avis har i dag hård konkurrence fra andre digitale medier, men det undskylder ikke, at en avisledelse ikke kan give sine medarbejdere tryghed, ro og stabilitet til at passe deres arbejde. Tak for de knap 15.000 aviser, som vi har betalt ca. 100.000 kr. for!

Svar fra Fyns Amts Avis' chefredaktør, Rikke Bekker, som tiltrådte stillingen 1. april:

Kære Lisbeth Drasbek og Valle Hansen.

Lige præcis sådan en melding fra faste abonnenter og engagerede langelændere er ikke en særlig rar velkomstgave at få for mig som ny chefredaktør. Men jeg er nødt til at sige, at jeg desværre er enige med jer i, at vi ikke har gjort det godt nok på Langeland de senere år med de mange udskiftninger, vi har haft. Nu blev det desværre også nødvendigt med endnu en udskiftning på redaktørposten, og vi søger i forvejen en ny ansvarlig for Øboen. Jeg vil så til gengæld sige, at jeg er ret fortrøstningsfuld allerede nu – primært fordi vi har meget stærke journalistiske kræfter på redaktionen allerede nu, og at der med den konstituerede redaktør er sat fokus og retning, der lover mere end godt for Langelandsdækningen her i overgangsperioden.

Fra 1. august håber vi at fundet de to rette personer, der får afgørende indflydelse på, hvordan Fyns Amts Avis og Øboen ser ud fremover. Og for mig er det så langt fra nødvendigt at kaste håndklædet i nogen ring nu. Jeg beklager selvfølgelig, at I også er trætte af, at jeg har overtaget styringen på avisen, men jeg har nu tænkt mig at blive og kæmpe for at få en aktuel og ordentlig dækning af også Langeland fremover. Jeg er klar over, at det tager tid at gøre sig fortjent til folks opmærksomhed og især til jeres abonnementsloyalitet. Jeg skal gøre mit yderste for, at I og andre langelændere vil få ændret billedet af avisen og Øboen, så I måske en dag igen vil synes, vi fortjener jeres opmærksomhed. Mange tak for jeres opbakning indtil nu.

Venligst, Rikke Bekker

Annonce
Lisbeth Drasbek og Valle Hansen har i løbet af årene brugt cirka 100.000 kroner på Fyns Amts Avis, men nu vil de ikke mere.
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Kropumulige vilkår for fiskerierhverv

Vi skal passe på livet i havene. Således skal vi også passe på torskebestanden i Østersøen, og derfor giver det også al mulig mening, at der råbes vagt i gevær på Christiansborg og i Bruxelles, når bestanden i Østersøen er under hårdt pres. Samtidig skal vi også se på de afledte konsekvenser af de særdeles skarpe vurderinger af situationen og de muligvis deraf følgende beslutninger. For hvad sker der, når man barberer 70 procent af mængden af torsk, lyst- og fritidsfiskere må hale op af havet dagligt? Et sandsynligt gæt er, at fiskeriturismen på Langeland vil blive sendt til tælling. Når vi dertil lægger, at erhvervsfiskeriet får en tilsvarende udfordring, så står der på bundlinjen, at to erhverv på en ø som Langeland får en ordentlig kæberasler, som ikke sådan lige kan overvindes ved at ryste lidt på hovedet. Det vil gøre ondt på øen og ikke kun på de helt konkrete erhverv. Det vil også have en negativt afsmittende effekt. At fiskeriminister Mogens Jensen (S) så meddeler, at han godt kan se, at det kan rive tæppet væk under de to erhvervsgrene, er en formildende omstændighed. Det levner en smule håb for, at det ikke går helt så galt for de to erhverv, som det lige nu ser ud til. Men mere end strået af håb er der heller ikke at holde fast i. Han gør nemlig blot opmærksom på, at han er bevidst om udfordringer, men heller ikke mere. Der er ingen løfter om at finde løsninger, der er mere skånsomme. Naturligvis er det nødvendigt at værne om dyrelivet. Fortsættes fiskeriet uændret kan det betyde, at der om kort tid bare ikke er noget at hale op af havet. Omvendt må det være muligt at kunne navigere uden om et udsving i kvoten i den størrelsesorden, der er tale om. I fjor blev kvoten hævet med 70 procent for erhvervstorskefiskeriet, og nu er der så lagt op til en lukning for fiskeri af torsk i årets tre første måneder. Det er på det nærmeste umuligt at tilrettelægge et erhverv med så stor usikkerhed. At subsidiere erhverv kan være en glidebane, og lidt hårdt formuleret, så må det jo være en selvstændigt erhvervsdrivendes eget ansvar at få biksen til at løbe rundt. Omvendt må det også tages med i overvejelserne, at hvis der træffes politiske beslutninger med så drastiske konsekvenser for et erhverv, så kan det være nødvendigt at kigge på mulighederne for en subsidiering, når tæppet trækkes væk under erhvervet. Alternativt skal der laves nogle planer og undersøgelser af dyrelivet, som gør det muligt undgå så drastiske ændringer med så relativt kort varsel, som det er tilfældet.

Annonce