Annonce
Debat

Debat: Naturpolitik med handleplan

Ole Wej Petersen, borgmester på Ærø. Foto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: På kommunalbestyrelsens møde den 24. februar skal vi behandle naturpolitikken for Ærø kommune. Politiken har været længe ventet med start 25. april 2018. Politikken er blevet udformet af en arbejdsgruppe med gode kræfter fra det grønne råd og med inddragelse af landbruget.

Der blev afholdt borgermøde i form af en workshop den 13. september 2020. Mødet var vel besøgt af cirka 50 borgere og politikere, og der kom mange gode forslag, der er indarbejdet i politikken. Vi mener, at det er en god, nødvendig og brugbar politik, så ventetiden har ikke været forgæves. Det er vores håb, at vi den 24. februar kan vedtage politikken, så vi kan komme i gang med handleplanen.

I korte træk går planen ud på at skabe plante- og fauna-passager mellem Ærøs fire store naturområder: Vitsø, Voderup, Stokkeby nor og Gråsten nor. Passagerne er nødvendige for, at vores vilde dyre- og planteliv kan bibeholdes og forhåbentligt vokse.

Annonce

Vi skal, efter vores mening, hurtigst mulig i gang med føre politikken ud i livet. I budgetforliget for 2021 er der i enighed afsat 2 millioner kroner, som skal bruges med afsæt i naturpolitikken. Det er aftalt, at det er teknik, miljø- og havneudvalget, der administrerer de 2 millioner kroner.


Hvis naturplanen bliver vedtaget, mener vi også, at vi skal gøre alt for at føre den ud i livet, og at kommende tiltag på naturområdet skal være i tråd med planen.


Selvom 2 millioner kroner er et historisk stort beløb, er det ikke nok, hvis vi skal prioritere naturpolitikken. Derfor vil vi søge om at få afsat et beløb på 2022 budgettet. Hvis naturplanen bliver vedtaget, mener vi også, at vi skal gøre alt for at føre den ud i livet, og at kommende tiltag på naturområdet skal være i tråd med planen. Det mener vi, at der kommer mest natur ud af.

Det Konservative Folkeparti Ærø, Ærø Venstre, SF Ærø, Ærøs Fremtid, Socialdemokratiet På Ærø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Fire nye dyt i bamsen: Danmark rev russerne midt over i vild spille-rus

Annonce