Annonce
Svendborg

Debat: Naturkatastrofe i Lundeborg

Sådan kommer vindmøllerne ved Broholm til at se ud. Visualisering: Arkitekt Mogens Leth
Annonce

Naturkatastrofe i Lundeborg.

Ja, ikke mindre vil det være, hvis Svendborg Kommune gør alvor af at opsætte de mega store vindmøller ved Broholm.

Jeg er på ingen måde ekspert på klimaområdet, men ønsker selvfølgelig som de fleste, at vi skal overgå til mere grøn energi.

Men der skal dog være en mening med "galskaben".

Området omkring Lundeborg/Broholm er ganske unikt. Der er en fantastisk natur - med et rigt fugle og dyreliv. Den bedste badestrand med det klareste vand. Vi har ikke mindre end tre skønne campingpladser, en lystbådehavn og et hyggeligt havne miljø, som hvert år besøges af tusindvis af turister.


Husk det er helt i orden at indrømme, at man har taget fejl


Området har også en helt unik historie helt tilbage til vikingetidens bopladser, samt fortællingen om Gudme kongens hal.

Ud fra de oplysninger der findes omkring konsekvenserne af opsætning af disse Møller, og hvilken påvirkning de har, på såvel dyreliv, men ikke mindst på de mennesker der skal leve tæt på disse møller dagligt, burde opsætningen af disse møller genovervejes.

Møllerne er efter sigende de største i Danmark, de vil kunne ses og ikke mindst "høres" via deres infralyd i 50 kilometers afstand. Undersøgelser har vist, at dette simpelthen gør folk syge.

Møllernes lys vil også ødelægge den ellers skønne, uspolerede nattehimmel i området.

Sluttelig har andre undersøgelser også vist, at netop dette sted har den ringeste vindmåling - så møllerne ikke kan levere den ønskede mængde strøm.

Suma summarum, så lad dog være med at sætte dem op i dette område.

Husk det er helt i orden at indrømme, at man har taget fejl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce