Annonce
Debat

Debat: Når der er fred, skal flygtninge rejse hjem

Rasmus Stoklund, Udlændinge- og integrationsordfører (S)

Læserbrev: Pernille Laier Larsen skrev forleden kronikken Hvorfor sender vi en familie til Syrien, når der ikke er fred?, som jeg siden har haft mulighed for at diskutere med hende i P1 Debat. Baggrunden for kronikken er, at Pernille Laier Larsen er utilfreds med, at en familie fra Syrien, som hun kender fra sin søns klasse, har fået inddraget deres opholdstilladelse.

Efter endt læsning kunne man få det indtryk, at syrere får inddraget deres opholdstilladelser stort set på baggrund af en landerapport fra 2018, men så enkelt er det ikke. Hver eneste asylansøger får en individuel behandling i Udlændingestyrelsen, hvor der trækkes forskellige relevante oplysninger, og hvis man er uenig i styrelsens afslag på asyl, så kan man anke til Flygtningenævnet, som er politisk uafhængigt, og hvor den endelige afgørelse træffes med en dommer for bordenden.

Vi sender kun flygtninge hjem, der ikke er i fare, og mange syrere rejser frivilligt hjem. Forrige år vendte 100.000 syrere hjem fra nabolandene. Knap 900 forlod Danmark. Det billede, Pernille Laier Larsen forsøger at tegne, harmonerer samtidig dårligt med, at rigtig mange syrere er vendt hjem på sommerferie de senere år. Faktisk så mange syrere, at der har været grundlag for at åbne en ny flyrute. Også derfor skal det undersøges, om flere kan sendes hjem.

Flygtninge får beskyttelse i Danmark så længe, de er i fare, men når faren er drevet over, siger vi tak for besøget. Der er 80 millioner flygtninge i verden, og vi skal derfor ikke bruge penge på at huse folk i Danmark, der ikke har brug for beskyttelse.


Der er 80 millioner flygtninge i verden, og vi skal derfor ikke bruge penge på at huse folk i Danmark, der ikke har brug for beskyttelse.


Samtidig skal integrationsproblemerne ikke gøres større, end de er i forvejen. Det er primært syriske flygtninge, som optager Pernille Laier Larsen, og her gælder det, at syv ud af ti kvinder er på offentlig forsørgelse. Ser man på kriminalitetsniveauet for henholdsvis mandlige indvandrere og efterkommere fra Syrien, så er de kraftigt overrepræsenteret i statistikkerne. Ifølge Danmarks Statistik er indvandrerne fra Syrien 84 procent mere kriminelle end alle mænd i Danmark, mens efterkommerne er hele 187 procent mere kriminelle.

Skatteydernes hjælp til verdens udsatte kan gøre en langt større forskel ude i verden. For eksempel kunne vi finansiere hjælp til 600.000 af verden mest udsatte i Kenya, som mangler mad, vand, sanitet og sikkerhed, for det samme beløb som vi bruger på at huse 10.000 asylansøgere, hvoraf halvdelen ender med at få afslag på asyl, fordi de ikke er i fare. Der er således mange tungtvejende argumenter for, at folk fra Syrien skal rejse hjem, så snart det er muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Hårde DF-ord mod Venstre - igen

Annonce