Annonce
Ærø

Debat: Museumsrabalder er relevant for avisen at skrive om

Annonce

Læserbrev: Ingen på Ærø er i tvivl om, at Marstal Søfartsmuseum er øens vigtigste enkeltstående turistattraktion, heller ikke Fyns Amts Avis’ lokalredaktion, tænker jeg. Ingen tvivler på, at museets succes skyldes den nuværende leders utrættelige arbejde og uforlignelige evner udi formidling af søfart og søfartshistorie fra Marstal og de mange frivillige, som han formår at engagere. Et generationsskifte er dog forestående.

Man kan diskutere formen og stilen i FAA's dækning, men problemerne med generationsskiftet på museet er af interesse for hele Ærø. Læserbreve og reaktioner på sociale medier giver indtryk af, at avisen ønsker at forandre museet og den marstalske kultur. Senest har Carsten Jensen (CJ) skrevet en kronik der slutter:"Idéen bag museet, og den hengivenhed, der driver både ansatte og de mange frivillige, er værd at slås for til sidste mursten". Museet er under angreb, må vi forstå.

Men er der tale om at "nogen" vil ændre på ideen bag museet? Var de to tidligere ansatte ikke ansat af ledelsen og bestyrelsen for museet med et mandat til det arbejde de udførte? En enkelt medarbejder kan sige op, eller blive fyret, men når to museumsinspektører forlader museet under så stort rabalder, så kunne det tyde på, at der er noget galt. Derfor er det relevant for avisen at skrive om.

Marstal er selvhjulpen, skriver CJ og nævner molen, telegrafforbindelsen og den i fortiden næststørste handelsflåde, som eksempler på visionære aktiviteter i (for)tiden. Den fortid, som formidles på museet.

Fortidens virksomhedskulturer dør ud i takt med, at ældre medarbejdere går på pension. Ledelsesprincipper og virksomhedskulturer forandres, ingen medarbejdere vil nemlig længere acceptere, "at sådan gør vi her", så finder de hellere et andet sted at arbejde. At bevare søfartsmuseets idé og identitet, samtidig med at ledelsen fornys, det er en opgave. Avisen har beskrevet nogle af de udfordringer, det giver.

Morten Brixtofte Petersen. Arkivfoto: Michael Nørgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Tillidsmand rystet over lukning af kraftvarmeværk: - Vi troede, vi havde frem til 2024. Nu får vi travlt med at omskole os

Annonce