Annonce
Svendborg

Debat: Monstermøller i borgerens perspektiv

Omkring 150 var mødt op til vindmøllemøde i Lundeborg. Foto: Andrea Bisgaard
Annonce

Læserbrev: Forestil dig, at vi ophænger tre fodboldbaner i en mast og sætter dem i rotation, så hjørneflaget på fodboldbanerne når op i en højde på 150 meter….

Forestil dig, at vi på selvsamme mast monterer 32 plæneklippere med gashåndtaget i bund…

Forestil dig, at vi i nærområdet til denne infernale koncert beder blåmejser, gulspurve, korttåede træløbere, nattergale, græshopper, cikader og stære om at kommunikere vha af deres individuelle sangstemme – med det formål at sikre artens overlevelse i form af afkom.

Når vores politikere i Svendborg, eller rettere Svendborgs politikere, ønsker at give tilladelse til at rejse megamøller ved Broholm Slot, så tillader jeg mig at stille spørgsmålstegn ved, om de i virkeligheden er kompetente til at tage sådan en beslutning. Med kompetence mener jeg naturligvis, om de har viden, indsigt og erfaring.

Vi oplever gang på gang nogle af landets politikere, der aldrig har haft en rigtig lønseddel i hånden, udtale sig om emner, som de bogstavelig talt ikke har hverken viden eller erfaring med. Nogle gange tager de beslutninger, der underkender fagkundskaben. Det er en særdeles farlig tendens.


Bliver møllerne opstillet, er der tusinder af tabere i naturen og en masse borgere i udkanten af kommunen.


Jeg skal med det samme sige, at jeg ingenlunde er ekspert inden for vindmøllers påvirkning af flora, fauna, folk og fæ, men jeg tillader mig at titulere mig som miljøforkæmper.

På folkemødet i Lundeborg i august måned blev det tydeligt, at den ene politiker ikke kunne redegøre for decibelskalaens logaritmiske skala, ved en anden lejlighed kunne en anden politiker ikke redegøre for joules lov, endsige redegøre for effekttabet over længere afstande under transport af elektrisk energi. Det er fair nok, at politikere ikke er klogere og her tyer til embedsfolk. Men folkets stemme og de mange argumenter nævnt i debatten skal ikke negligeres.

Vores gode borgmester Bo Hansen nævnte ved mødet i Lundeborg, at der kom op imod 200 flere til folkemøde i Ulbølle, da der skulle stilles solfangere op. Men dengang var der altså heller ikke coronavirus! Vi er herude, og vi er mange, der er imod de møller!

Bliver møllerne opstillet ved er der to vindere; Broholms slunkne kasse og investorerne.

Bliver møllerne opstillet, er der tusinder af tabere i naturen og en masse borgere i udkanten af kommunen. Det ville være et topmål af arrogance og et lavpunkt for empati overfor kommunens udkantsborgere.

Så hvis kommunens politikere ønsker at polere deres emblem som miljøansvarlige, så køb anpart i havvindmøller andetsteds.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Live: OB jagter ny sejr mod Nordsjælland

Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Annonce