Annonce
Debat

Debat: Mere magt til Lokaludvalget og borgerne

Mette Kristensen, byrådsmedlem for Venstre i Svendborg Kommune. Foto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Fyns Amts Avis har to klummeskribenter fra oplandet, Pia Skovshoved og Betina Iroisch Kristensen, som i februar har leveret hver deres ”pletskud” for læserne. Man fristes til at sige, at det er klummer med krummer. Man kan som læser ikke tage fejl af budskabet.

Betina Iroisch Kristensen spørger relevant, hvorfor en forudsætning for udvikling af halvdelen af kommunen skal være drevet alene af borgernes initiativ og arbejdskraft. Og Pia Skovshoved henviser i sin klumme til debatindlæg af Socialdemokratiets gruppeformand, John Arly Henriksen, som benytter sig af to kendte metaforer omsat til virkeligheden: Er man som borger i Svendborg Kommune bosat i kommunens landområder, så skal lokomotivet drøne derudaf, mens borgerne sidder i den bageste vogn og afventer de få dryp, der er tilovers, når det har regnet på præsten - og, ja, lokomotivet. Med den tilgang får man aldrig den sammenhængskraft mellem land og by, som er så nødvendig for, at vi kan have en fælles kommune i balance.


Sammenhængskraften skal findes i dialogen og kærligheden til HELE kommunen.


Sammenhængskraften skal findes i dialogen og kærligheden til HELE kommunen. Det skal være en del af vores allesammens DNA, at i Svendborg Kommune taler vi med hinanden om hele kommunen, uanset om vi er borgere, politikere eller embedsværket på Rådhuset. Står det til Venstre, så skal Lokaludvalget og borgerne efter det kommende kommunalvalg have højere status og mere magt, end det er tilfældet i dag. Lokaludvalget bør have flere ressourcer og mindst samme status som de øvrige politiske fagudvalg og med bemyndigelse til at kunne træffe politiske beslutninger. Lokalområderne skal ikke blot være et vedhæng til lokomotivet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce