Annonce
Læserbrev

Debat: Mens vi venter på minimumsnormeringer

Læserbrev: I forbindelse med det nye finanslovsforslag kan vi se, at der er afsat 2,1 milliarder kroner til forhandling af blandt andet minimumsnormeringer, uddannelse, kultur og grøn omstilling.

Ifølge Tænketanken Krakas udregninger vil alene kravet om minimumsnormeringer koste to milliarder kroner.

Det mener vi er skræmmende! Vi frygter, at kravet om minimumsnormeringer ikke kan opfyldes, og at der er lange udsigter til, at Svendborg Kommune får tilført penge nok, så de kan opfylde minimumsnormeringer i dagtilbudene. Derfor er det tvingende nødvendigt, at vores kommunalpolitikere selv vælger at opprioritere 0-6 års-området.

Administrationen for dagtilbud i vores kommune lavede i maj 2019 en normerings-undersøgelse. Der kan man i praksisbaserede cases se, at der er langt flere børn pr. voksen over hele dagen end minimumsnormeringen anbefaler - seks børnehavebørn eller tre vuggestuebørn pr. voksen.

Som pædagoger i vores dagtilbud er vi stolte af at være fagligt velfunderede, og det vil vi gerne fortsat kunne se afspejle sig i praksis. Samtidig med, at vi vil være nærværende og omsorgsfulde i vores relationer til børnene. Men vilkårene herfor bliver til stadighed forringet.

Vi skal forsat spare 0,35 procent pr. år i effektivisering og i 2019 ligger en besparelse på 1,6 millioner i rammebudgettering på dagtilbudsområdet. Endvidere skal vi hente et underskud på hele børne og unge-området på 13 millioner i løbet af 2019 og 2020.

Derfor venter vi spændt på både finanslovsforliget og Svendborg Kommunes budgetforlig. Begge dele vil få afgørende betydning for minimumsnormering og dermed børnenes vilkår for trivsel, læring, udvikling og dannelse.

Arkivfoto: Linea Marie Andersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce