Annonce
Debat

Debat: Medmenneskelighed

Arne Ebsen, ulbølle Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen

Læserbrev: I den kristne religion markerer påsken en særlig begivenhed. Korsfæstelsen og genopstandelsen er helt centrale begreber. Jesus budskab om næstekærlighed bærer troen frem til i dag. Det er derfor beskæmmende at læse, at et flertal i kommunalbestyrelsen i Svendborg ikke ønsker at forholde sig til sagen om den syriske familie på Thurø.

Kommunalbestyrelsen kunne jo have valgt samme fremgangsmåde, som vi gjorde i 2007, da den albanske familie Hoti var i en tilsvarende situation. Da inviterede vi talsmanden for familien til en fremlæggelse af sagen forud for kommunalbestyrelsens møde. "Det var den radikale Finn Olsen og tværsocialisten Arne Ebsen, der havde inviteret Flemming Jørgensen til byrådssalen," kunne man dagen efter læse i den lokale avis.

Som man kan læse af referatet nedenfor, bakkede 26 ud af de 29 medlemmer op på den henvendelse, der blev sendt til daværende integrationsminister, Rikke Hvilshøj (V). Godt nok var Bo Hansen ikke valgt til kommunalbestyrelsen på daværende tidspunkt, men andre i den socialdemokratiske gruppe kunne have husket ham på, hvordan vi tacklede situationen dengang.

Annonce

Men måske er socialdemokraterne slet ikke så lune på at fremstå alt for venlige overfor mennesker, der er kommet i knibe i det danske system. Dengang kunne det under en Venstre-borgmester måske bidrage til at genere en borgerlig regering. Nu sidder socialdemokraterne jo med en integrationsminister, der har skiftet holdning på flygtningeområdet snart lige så mange gange, som han har skiftet parti.

Måske skal socialdemokraterne huske deres kristne sindelag i stedet for at spekulere for meget i de taktiske hensyn. Måske skal socialdemokraterne lytte lidt mere til deres hjerte end hjernen alene.

30. maj 2007 skriver journalist Henrik Bjerg Jensen i FAA:

"Eventuel politisk kølighed fejedes ganske til side, da brugsuddeler Flemming Jørgensen fra Gudbjerg tog ordet inden byrådsmødet i Svendborg forleden. Da han to minutter senere forlod lokalet, var 26 ud af 29 tilstedeværende politikere klar til at skrive under på brugsuddelerens medbragte protestskrivelse mod ægteparret Djemile og Hasan Hotis tvangshjemsendelse til Kosovo 24. april. Protesten forelægges i dag integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) af den selv samme Flemming Jørgensen. Og byrådet nikkede - næsten samstemmigt."

Annonce
Svendborg For abonnenter

13 år siden sidst, at alle har skrevet under på budgettet: Nyt børnehus på Thurø, cykelstier i lokalområderne og penge til et plejehjem

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kæmpe redningsaktion ved Sydlangeland: Dykker bjærget i god behold efter tur i meget dårligt vejr og stærk strøm

Langeland For abonnenter

Mike blev snydt af sin revisor: - Da jeg skulle udbetale løn, var min konto lukket

Faaborg-Midtfyn

Formand undskylder beslutning: Nu må omstridt kandidat alligevel komme med i paneldebat

Faaborg-Midtfyn

Hurtig indsats reddede gammel bygade fra ny storbrand

Langeland

Skøn nyhed til weekenden: Forsyningsselskab ophæver koge-anbefaling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Flextaxachauffør fór vild til Bentes bisættelse: Nu siger Fynbus undskyld og sender blomster

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Debat: Har FAA ikke en kulturel forpligtelse?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv For abonnenter

Anders tog på togt og satte sejl til kaptajndrømmen - nu truer finansloven skoleskibene

Svendborg

Se videoen: Sådan finder du vej ved Ørkildskolen

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Kultur For abonnenter

Kære læser: Vi lytter til jeres kulturkritik – så lad os mødes!

Langeland

Debat: Det er usandsynligt godt arbejdet af den nuværende kommunalbestyrelse, for den den gamle lokalplan var lavet totalt tåbeligt

Annonce