Annonce
Debat

Debat: Medmenneskelighed

Arne Ebsen, ulbølle Arkivfoto: Tim Kildeborg Jensen

Læserbrev: I den kristne religion markerer påsken en særlig begivenhed. Korsfæstelsen og genopstandelsen er helt centrale begreber. Jesus budskab om næstekærlighed bærer troen frem til i dag. Det er derfor beskæmmende at læse, at et flertal i kommunalbestyrelsen i Svendborg ikke ønsker at forholde sig til sagen om den syriske familie på Thurø.

Kommunalbestyrelsen kunne jo have valgt samme fremgangsmåde, som vi gjorde i 2007, da den albanske familie Hoti var i en tilsvarende situation. Da inviterede vi talsmanden for familien til en fremlæggelse af sagen forud for kommunalbestyrelsens møde. "Det var den radikale Finn Olsen og tværsocialisten Arne Ebsen, der havde inviteret Flemming Jørgensen til byrådssalen," kunne man dagen efter læse i den lokale avis.

Som man kan læse af referatet nedenfor, bakkede 26 ud af de 29 medlemmer op på den henvendelse, der blev sendt til daværende integrationsminister, Rikke Hvilshøj (V). Godt nok var Bo Hansen ikke valgt til kommunalbestyrelsen på daværende tidspunkt, men andre i den socialdemokratiske gruppe kunne have husket ham på, hvordan vi tacklede situationen dengang.

Men måske er socialdemokraterne slet ikke så lune på at fremstå alt for venlige overfor mennesker, der er kommet i knibe i det danske system. Dengang kunne det under en Venstre-borgmester måske bidrage til at genere en borgerlig regering. Nu sidder socialdemokraterne jo med en integrationsminister, der har skiftet holdning på flygtningeområdet snart lige så mange gange, som han har skiftet parti.

Måske skal socialdemokraterne huske deres kristne sindelag i stedet for at spekulere for meget i de taktiske hensyn. Måske skal socialdemokraterne lytte lidt mere til deres hjerte end hjernen alene.

30. maj 2007 skriver journalist Henrik Bjerg Jensen i FAA:

"Eventuel politisk kølighed fejedes ganske til side, da brugsuddeler Flemming Jørgensen fra Gudbjerg tog ordet inden byrådsmødet i Svendborg forleden. Da han to minutter senere forlod lokalet, var 26 ud af 29 tilstedeværende politikere klar til at skrive under på brugsuddelerens medbragte protestskrivelse mod ægteparret Djemile og Hasan Hotis tvangshjemsendelse til Kosovo 24. april. Protesten forelægges i dag integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) af den selv samme Flemming Jørgensen. Og byrådet nikkede - næsten samstemmigt."

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Kære Julie - tak fordi du gav mig væk

Annonce