Annonce
Læserbrev

Debat: Med frivilligheden i centrum

Annonce

Læserbrev: De sidste par uger har stået i frivillighedens tegn. Vi politikere har haft mulighed for at følge de frivillige og få indblik i deres hverdag. Jeg har nydt et par forrygende og rørende uger i flere af vores frivillige sociale foreninger.

Det siges tit, at folk i dag kun har øje for sig selv. Det kan jeg mane i jorden. Der er så mange engagerede mennesker og ildsjæle, som hver dag gør noget godt for andre.

Undervejs i mine besøg har jeg mediteret, malet billede, lavet kartoffelpizza, lært at strikke hæl i sokker, været med til åbenhjertige snakke om misbrug og svære beslutninger, og jeg har fået lov at være tæt på mennesker i deres sidste tid.

Jeg har oplevet, hvordan man gør en forskel for ganske små midler ved at sy tøj, bage, dyrke grøntsager, hjælpe med lektier og ikke mindst tage hånd om hinanden og hjælpe hinanden med for eksempel at lære sprog og ny kultur.

Uden de frivillige og vores § 18-midler kunne vi ikke alt dette og meget andet, som jeg ikke har med her. Der foregår så meget godt på hele frivilligområdet. Det skal vi huske og skønne på.

Derfor vil Social- og Sundhedsudvalget anerkende og hylde den frivillige indsats ved den årlige nytårskur med uddeling af tre priser til:

  • den frivillige sociale forening eller organisation, der har gjort en særlig indsats for socialt udsatte borgere.
  • den frivillige, som har ydet en særlig indsats.
  • nytænkning og innovation. For eksempel en ny forening med et særligt fokus eller et banebrydende initiativ.

Jeg glæder mig til at se, hvem den nedsatte arbejdsgruppe nominerer og jeg glæder mig endnu mere til at anerkende, takke og fejre ikke bare prismodtagerne, men alle vores frivillige. Det fortjener de.

Arkivfoto: Tim K. Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce