Annonce
Læserbrev

Debat: Masser af politisk samarbejde over midten

Annonce

Lokaldebat: Svar til Venstres bestyrelsesmedlem, Mads Fredeløkke, der i gårsdagens Fyns Amts Avis udtrykker behov for samarbejde over midten i Svendborg Kommune.

Kære Mads. I Svendborg Byråd og i de politiske udvalg er der faktisk et meget engageret og positivt samarbejde mellem partierne. Det gælder alle midterpartierne. Og som du antyder, er det rigtig vigtigt for holdbarheden af beslutninger, at de indgås bredt og i en positiv fælles ånd.

I og omkring byrådet foregår der rigtigt meget konstruktiv debat. Noget af denne debat sker deslige i de arbejdsgrupper, der ofte nedsættes, når større projekter, der rækker langt ud i fremtiden, som for eksempel by- eller havneudvikling er på dagsordenen – i øvrigt også med deltagelse af borgere, forretningsdrivende m.fl. i arbejdsgrupper. I disse fora, såvel som i de politiske udvalg, pågår ofte en engageret udredning og afklarende diskussion – hvor man lader sig blive klogere af hinandens input på tværs af partifarve.

Fremtidsplaner som kommuneplan, skolestruktur, ældreliv, bosætningsstrategi – ja selv parkeringsstrategi samarbejder vi om hen over midten. Vi bliver som regel enige, men ikke altid, desværre.

Så kære Mads Fredeløkke. Heldigvis sker det brede samarbejde i Svendborg allerede i langt de fleste sager. Det er ofte kun yderpartierne, Enhedslisten og Venstre, der enten som protest eller behov for egen-profilering, ofte ikke er med, eller ændrer holdning undervejs, fordi der ”går politik i sagen.” Som du er inde på, kan det godt undre, for sidstnævnte er jo faktisk med i den brede konstituering i byrådet, som Socialdemokratiet stod for efter sidste valg. Når dette er sagt, så er alle partier med i langt de fleste beslutninger.

Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Lokal redekoordinator om død havørne-familie: - Det er så meningsløst

Svendborg

Forening frygter forgiftning: Tre døde havørne fundet på Tåsinge

Langeland For abonnenter

Venstre vil bygge nyt plejehjem på Langeland: Forlod forhandlinger efter forgæves forsøg på enighed

Annonce