Annonce
Debat

Debat: Mareridtet på Ryttermarken

H.C. Wulff. Foto: privat

Læserbrev: Fredag, ikke den 13. men den 12. februar, dukker der et brev op i en gruppe borgeres e-boks. Brevets afsender er Svendborg kommune, og indholdet må have virket som en detonerende bombe på modtageren.

Indholdet beskriver en planmæssig situation i borgernes kvarter, som er Ryttermarken i Svendborg, der ikke er heldig. Med andre ord: Her er begået en fejl - ikke fra borgerens side men fra kommunens. Men konklusionen er, efter at kommunen har fået juridisk assistance på sagen, at borgerne bor ulovligt og i øvrigt har gjort det i mange år.

Nu kommer så den voldsomme afslutning på brevet, hvor kniven bliver stukket helt ind. - Det er kommunens vurdering, at der forekommer en lovovertrædelse, der kan medføre straf, står der.


Det er kommunens vurdering, at der forekommer en lov-overtrædelse, der kan medføre straf, står der.


Hvordan kan borgere, der har boet i et kvarter, i nogle tilfælde i 35 år, intetanende, at noget som helst er ulovligt, risikere at blive straffet fordi kommunen har begået en fejl? Hvorfor vælger kommunen at kommunikere dette ud til borgerne via et brev i e-boks en fredag? Hvorfor stemmer et smalt flertal i byrådet for, at man fastholder en sådan kommunikation ud til borgerne på trods af, at kommunens politik vedrørende kommunikation er, at den skal foregå i øjenhøjde og være forståelig?

Jeg tænker ikke, at man lykkes særlig godt med det, når man truer borgere med straf fordi de har boet i 35 år i et hus, som de har købt og betalt. Det er hverken forståeligt eller i øjenhøjde.

Alle kan gå ind og se det seneste byrådsmøde, hvor sagen blev behandlet, fordi Venstre stillede forslag om, at dette fatale brev skulle trækkes tilbage.

Jeg tror, at de fleste vil blive chokeret over at se, hvor kynisk nogle politikere behandler en sag, der har voldsomme personlige konsekvenser for de involverede borgere. Borgerne opfattes nærmest som skakbrikker, der kan ofres. Se med og døm selv.

Kynismen vandt helt åbenlyst i det her spil, og man fastholdt en måde at behandle borgere på, som man kun kan betegne som uværdig. Det kan vi ikke være bekendt, og det skal vi have lavet om på, hvis vi for alvor skal have en kommune, hvor vi behandler hinanden med værdighed og respekt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce