Annonce
Debat

Debat: Man ville slå to fluer med ét smæk

Beslutningen om en sikker cykelsti syd om Hvidkilde sø, mener Palle Fischer ikke vil ændre på de problematikker, der er med trafikken mellem Ollerup og Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: Som det jo glædeligt kunne læses i FAA onsdag den 17. februar 2021, er der fundet et politisk flertal for at finde penge til en cykelsti syd om Hvidkilde sø. Nu ved jeg så ikke hvad der fremadrettet sker: Er det Svendborg Kommune eller staten, der kommer med et forslag til linjeføringen?

Som flere har fremført, er vejen neden om Hvidkilde ikke blevet mere sikker med den nye cykelsti, og modulvogn-togene kan stadig ikke køre længere end til Ollerup. Da det er første gang, at der vil blive brugt statskroner til en kommunal cykelsti, håber jeg, at vejdirektoratet vil kommer med det forslag, at første etape af omfartsvejen mellem Svendborg og Fåborg passende kunne gå fra Svendborg til Ollerup/Vester Skerninge. For når man anlægger en vej, vil der pr. automatik følge en cykelsti med ved siden af.

Det er nok ikke samme pulje, at pengene kommer fra, men det må man politisk kunne forhandle om. Man ville slå to fluer med ét smæk ved at få afviklet biltrafikken, med blandt andet modulvogn-togene, som så kunne komme fra Fåborg til Svendborg. Cyklisterne kunne så bruge den gamle statsvej 714, når kommunen havde overtaget den og lavet den til en to-minus-en vej. Det ville blandt andet være til stor glæde for vores mange cykelturister og give en støre sikkerhed generelt.


Det ville blandt andet være til stor glæde for vores mange cykelturister og give en støre sikkerhed generelt.


En anden væsentlig ting er, at krydset ved Fåborgvej, hvor den nye omfartsvej starter, vil samtidig være krydset, hvor omfartsvejen Ring Vest også starter. Det samspil mellem stat og kommune ville spare mange anlægskroner. Det ville også løse nogle af de problemer, der for øjeblikket er ved Erhverv Vest, hvor der er nogle store udfordringer med hensyn til tilkørslen , når den første etape til Rantzausminde bliver etableret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce