Annonce
Debat

Debat: Mai-Britt Schultz, smid skyklapperne

Dorthe Ullemose, Medlem af byrådet i Svendborg for Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Michael Nørgaard

Læserbrev: Man må forstå på Mai-Britt Schultz læserindlæg, at indvandrerkvinder, der er på offentlig forsørgelse, er et lille ubetydeligt problem for Svendborg kommune.

Tja, den holdning kan man da godt have, hvis man er ligeglad med kommunens økonomi.

Men det er vi ikke i Dansk Folkeparti. Vi ønsker ikke at spare på ældre- og børneområdet for, at indvandrere skal modtage fulde ydelser i årevis for ingenting at lave.

Annonce

Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere medfører en varig nettoudgift for den offentlige pengekasse på cirka 33 milliarder kroner om året – og det bliver ikke mindre de næste mange år. Det fremgår af en fremskrivning af Finansministeriet, der går helt frem til år 2100.

Det skyldes i høj grad en lav beskæftigelsesgrad.

I Svendborg Kommune er regningen hvert år et tocifret millionbeløb.

Så kære Majbritt, det burde egentlig ikke være muligt at løbe fra, at den manglende integration er en kæmpe underskuds-forretning.

Majbritt foreslår, at kommunen skal skabe nye muligheder for jobs til disse kvinder. Men det er forsøgt i 40 år uden held. De fleste arbejdsgivere ønsker forståeligt nok ikke at ansætte folk, der stiller krav om religiøse sær-hensyn.

Ydermere viser en undersøgelse blandt 400 jobcenter-medarbejdere i Københavns Kommune, at en tredjedel af sagsbehandlerne har oplevet, at ledige indvandrer-kvinder giver udtryk for, at de presses af deres omgangskreds og familie til ikke at få sig et arbejde. Det vil sige, at de bliver fastholdt i negativ social kontrol og traditionelle kønsrolle-mønstre, som forhindrer kvinderne i at deltage i samfundet.


Derfor skal der stilles krav om, at de må yde 37 timers aktivering om ugen for de ydelser, som de får


Jeg synes, at det er helt urimeligt, at danske skatteborgere skal betale milliarder, for at ikke-vestlige indvandrere får lov til at gå på passiv forsørgelse uden at bidrage det mindste.

Derfor skal der stilles krav om, at de må yde 37 timers aktivering om ugen for de ydelser, som de får, og hvis de ikke møder op til de tilbud, kommunen anviser, skal de sanktioneres. Men det forslag har helt forudsigeligt affødt de sædvanlige påstande om diskrimination fra venlig-boerne og andre på den yderste venstrefløj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce