Annonce
Debat

Debat: Mårhunde skal skydes med nat-sigte

Natur: Fyn er en af de landsdele, hvor mårhunde har lusket rundt på jagt efter føde, som Fyns Amts Avis blandt andre har berettet.

Mårhunde er en invasiv art. Et rovdyr, der nærmest spiser alt, hvad det kan komme i nærheden af. Om det så er mindre pattedyr, insekter eller fugle.

Mårhunde er med andre ord ødelæggende for den danske natur, og derfor er det positivt, at vi i regeringen nu arbejder mod, at jægere kan bruge natsigte til at skyde mårhunde. Det er nemlig sådan, at mårhunde primært er aktive fra klokken 20 til klokken 4 om morgenen.

Nogle funderer måske over, hvordan mårhunde kan ende på Fyn. Det kan de blandt andet, fordi de er gode svømmere. I 2019 blev der skudt mere end 35 mårhunde på Årø, som ligger i farvandet mellem Jylland og Fyn. Af den grund er det altså ikke utænkeligt, at mårhundene har svømmet fra Sønderjylland via Årø og Bogø til Fyn.

I 2017 estimerede Miljøstyrelsen, at bestanden af mårhunde var på 3000. Det er dog sådan, at mårhundene er meget dygtige til at reproducere sig selv, og med deres eksplosive formering blev det anslået, at bestanden snildt kunne være vokset til 30.000 på bare få år, hvis der ikke blev gjort noget.

Det lægger vi heldigvis op til nu ved at foreslå, at jægere skal have lov til at benytte sig af natsigte til at skyde mårhunde - noget der ikke var tilladt tidligere. For mårhunde hører ikke til på Fyn eller i resten af landet. Så simpelt er det.

Jan Johansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ærø

Klumme: Jeg har arvet en guldbarre

Annonce