Annonce
Læserbrev

Debat: Lystbådmuseum kontra teater

Annonce

Opdateret mandag klokken 15.30 med oplysninger fra Baggårdteatret. Teaterdirektør Jakob Engmann oplyser i en mail til Fyns Amts Avis, at der udover de 6809 billetter til forestillinger i Rottefælden er solgt yderligere 19.268 billetter, hvilket fremgår andetsteds i årsrapporten.

Læserbrev: Svendborg Kommune har principbesluttet, at lystbådmuseet på Frederiksøen skal væk - til fordel for et nyt bygget teater til Baggårdteatret.

Et af de "vægtige" argumenter er, at det ikke er lykkedes lystbådmuseet at tiltrække tilstrækkeligt mange besøgende. Besøgstal på omkring 6–7000 gæster vurderes som værende ”under potentialet”.

Også FAA’s leder tirsdag d. 14/10 pointerer, at - citat: ”Man skal ikke være på Frederiksøen for den gode udsigt. Man skal være der, fordi man kan trække folk derned” citat slut.

Når man nærlæser Baggårdteaterets regnskab for sæsonen 2017-2018 kan man læse, at man har solgt i alt 6.809 billetter, formedelst 489.208 kroner – så nogen stor publikumsmagnet og indtjeningsgenerator er det jo heller ikke!

Hertil kommer så, at man i samme regnskab kan læse, at man har modtaget 4.999.901 kroner i tilskud fra Svendborg Kommune samt yderligere cirka 2.000.000 i ikke specificerede tilskud. Lur mig om ikke disse tilskud vil skulle justeres kraftigt op, hvis man fremover skal bo i en spritny teaterbygning, hvor huslejen jo nok bliver en del højere end i Rottefælden.

Der er altså tale om en ”aktivitet”, der ikke tiltrækker flere gæster (billetsalg) end hvad Lystbådsmuseet gør, men som subsidierer hver billet med godt og vel 1000 tilskudskroner.

Til sammenligning modtager lystbådmuseet ingen kontant offentlig støtte, men støttes udelukkende ved, at kommunen ikke opkræver husleje for lokalerne på Frederiksøen.

Kommunalbestyrelsens kultursnobberi kender tydeligvis ingen grænser, et teater er åbenbart langt mere ”kulturelt” end et lystbådemuseum – koste hvad det vil.

Nej – man burde fjerne tilskuddet til Baggårdsteateret. Det er åbenbart kun en meget begrænset del af Svendborgs indbyggere, der besøger ”det meget succesrige” teater, og nyder godt af Svendborg Kommunes åbne kasse overfor ”højkulturen”.

Danmarks Museum for Lystsejlads, Svendborg, skal efter alt at dømme flytte fra Frederiksøen. Det forstår Erik Bjeldorf ikke helt. Foto: Søren Stidsholt Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce