Annonce
Læserbrev

Debat: Lystbådemuseum kontra Baggårdteatret – igen igen

Annonce

Læserbrev: I svar til mit indlæg, "Lystbådmuseum kontra teater" (Fyns Amts Avis søndag den 20/10), korrigerer teaterdirektøren hr. Jakob Bjerregaard Engmann (tirsdag den 22. oktober) det af mig anførte antal solgte billetter.

Som det fremgår af Baggårdteatrets regnskab (Note #9) er der, som jeg anfører solgt 6.809 billetter under posten: ”Billetindtægter gæstespil og egne stationære forestillinger”.

Teaterdirektøren har ret i, at man under note #11 i regnskabet kan se, at der yderligere er solgt 19.268 billetter – men det er turnebilletter, billetter til opførelser rundt på et antal skoler i Svendborg etc. – og altså ikke aktiviteter, der på nogen måde berettiger til at skulle have beliggenhed på Frederiksøen.

Som en tidligere læserbrevskriver har nævnt, så kan et turnerende teater jo ligeså godt ligge i et industrikvarter!

Jeg vil på ingen måde afvise, at Baggårdteatret kan have sin berettigelse med forskellige aktiviteter i forbindelse med andre arrangementer i byen – Demokratifestival, Lysfest, Gammel Torvedag m.fl. Men igen – det er ikke aktiviteter, der berettiger en placering på Frederiksøen.

Jeg må fastholde, at antallet af billetter solgt til: ”Gæstespil og egne stationære forestillinger” er de anførte 6.809. Nogenlunde svarende til besøgstallet på Lystbådemuseet (der som bekendt ikke modtager millioner i tilskud).

Endelig anfægter teaterdirektøren sit eget regnskab. Jeg nævner cirka to millioner kroner i ”Yderligere tilskud”. I direktørens udlægning bliver disse tilskud nu kaldt ”indtægter”. I regnskabet er de imidlertid beskrevet som: ”Formidlingstilskud kr. 234.528”, og ”Tilskudsprojekter kr. 1.682.642”

For min skyld må teaterdirektøren gerne få sit nye teater (hvis han selv sørger for finansieringen). Men lad nu maritime aktiviteter få placeringen i havneområdet, og læg så teateret ude i industrikvarteret – hvor der er rigelige parkeringsfaciliteter til de små 7.000 svendborgensere, der årligt besøger teateret.

Læs Jakob Bjerregaards Engmanns svar på dette læserbrev her.

Erik Bjeldorf mener, at Danmarks Museum for Lystsejlads og andre maritime aktiviteter skal have fortrinsret på Frederiksøen. Og at Baggårdteatret kan bygge nyt i et industrikvarter. Arkivfoto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce