Annonce
Ærø

Debat: Lov mig, du ikke sælger ud for en krone

Flemming Boye, borgmesterkandidat for Dansk Folkeparti på Ærø. Arkivfoto: Jonathan Møller Nielsen

Læserbrev: Det er nok forbigået de færrestes opmærksomhed, at Dansk Folkeparti har den faste overbevisning, at Marstal-Rudkøbing-færgeruten er en vigtig del af Ærøs infrastruktur, og at vi derfor vedholdende og entydigt støtter ÆrøXpressen. Det er derimod sikkert overraskende for næsten ligeså mange, at vi i det spørgsmål nu synes at være i en tæt og spændende kappestrid med Venstre, Danmarks Liberale Parti. Men grundlæggende må vi jo hilse det velkommen.

Som nævnt i Finn Galatius’ nylige læserbrev, så er Lennart Mogensens mest markante udtalelse om ÆrøXpressen det debatindlæg den 11. november 2017, hvor han sammen med Bent Juul Sørensen på forsiden af Fyns Amts Avis på det allerkraftigste fraråder at investere i ÆrøXpressen, noget, der står i skærende kontrast til hans nylige pointe: ”… jeg… vil gerne pointere, at Venstre er et liberalt parti og priser ethvert privat initiativ velkommen”.

Kommunaldirektøren har for nylig meddelt, at der ikke findes dokumentation i kommunens papirer, som underbygger Lennarts idé om at sælge Skjoldnæs til ÆrøXpressen for 1 krone, og det matcher jo fint med, hvad ÆrøXpressens mødedeltagere husker.

Lennart fremhæver også den gratis benyttelse af opmarcharealet med videre som et tegn på imødekommenheden overfor ÆrøXpressen. Realiteten er, at kommunens havnetakster igennem mange år indeholdt bestemmelser, som ville gøre det muligt at starte en privat færgerute med en ret beskeden, fast og tonnagebestemt betaling for havnebenyttelsen. Da ÆrøXpressen begyndte at ligne en realitet fandt borgmestergruppen, som Ole Wej og Lennart leder, ud af at disse bestemmelser skulle erstattes af blandt andet per-styk-havneafgifter for biler og passager, alt i alt markant dyrere for ÆrøXpressen, men dog ikke med en separat arealleje udspecificeret, hvilket så bliver grundlaget for Lennarts desinformation. Du kan selv faktatjekke i punkt 14 i kommunalbestyrelsesreferatet fra den 28. februar 2018.

Annonce

Kommunaldirektøren har for nylig meddelt, at der ikke findes dokumentation i kommunens papirer, som underbygger Lennarts idé om at sælge Skjoldnæs til ÆrøXpressen for 1 krone, og det matcher jo fint med, hvad ÆrøXpressens mødedeltagere husker.

Men alting skal jo ikke dreje sig om færger: Før eller siden skal vi vel indvie en flot og kostbar ny SFO på Møllevejen, og Lilletoften skal sættes til salg. For marstallere, der er mindst lige så gamle som mig, er ejendommen måske bedre kendt som skibsreder Erik B. Kromanns patriciervilla med den store have. Var det mon her, at vi kunne lokke en privat ejendomsinvestor ind på Ærø-banen og supplere en gennemrenoveret villas lejligheder med nogle lækre dobbelthuse i parken? Alt sammen ville være en aflastning af vores knappe boligudbud. Lennart, lov mig, at hvis du indtager en tung post i kommende ”Socialdemokratiet-Venstre-etc.-lokalregering”, så undlader du at faldbyde denne attraktive ejendom for 1 krone - uden mandat, dokumentation eller omtanke.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Forældre ser stort på færdselsreglerne ved Ørkildskolen: Politikommissær er voldsomt overrasket

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antal corona-indlagte falder til det laveste siden først i august - yderligere fire er døde

Annonce
Annonce
Annonce
Ærø

Mere til lærerne, mindre til hjemmeplejen og fri psykolog til unge: Ærøs politikere er tilfredse med nyt forlig

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Sport

I Ronaldos fodspor: Nyborg-drengen Magnus skriver kontrakt med europæisk storklub

Navne For abonnenter

60 år: Jens Garfalk måtte lære lederjobbet med lynets hast: - Den fik han sgu oversolgt

Ærø

Kronik: En havnerundfart med hund

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

76-årige Bent er blind og skal springe ud af et fly: - Jeg kan jo ikke se, hvor langt der er ned

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Debat

Nu bliver færgerne en del af valgkampen

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Navne For abonnenter

Nekrolog: Søren Lenschau Andersen var et anker og en superstjerne indtil livet sled ham op som 38-årig

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sport For abonnenter

Hvem kan stoppe Svendborg-Oure FA - B1913 vil efter pokalbraget levere alt mod DS-topholdet

Langeland For abonnenter

Kenny og Jeanette er langtidsledige og var til borgermøde for at blive klogere: - Det ville være rart at vide, hvad der skal ske med folk på kontanthjælp

Danmark

Politiet gransker atter selvmordslægen Svend Lings: - Der er ikke nogen dom, der kan få mig til at stoppe

Annonce