Annonce
Debat

Debat: Lauge Bonde bakker op op den danske model

Arbejdsmarked: Jeg har læst Palle Bisgaards udtalelser i Danmark 9. november og hørt interviewet i Radio 4 samme dag. Palle Bisgaard udtrykte bekymring for, om Lauge Bonde ApS er blevet ”trukket rundt i manegen og ladet sig føre foran KA’s vogn” for at føre en principiel krig imod 3F.

Det kan jeg forsikre Palle Bisgaard og 3F om, at det er vi på ingen måde! Vi har vore egne holdninger, og dem kan vi sagtens selv udtrykke! Det skal andre ikke have skylden for at have ”dikteret” os til! Vi og vore medarbejdere står ved hvert et ord vi har sagt og skrevet i denne sag, og udtalelserne står helt og holdent for vores egne regninger. Vi er bare ”heldige” at have en arbejdsgiverforening, som bakker os 100 procent op i vores sag og som tør at stå frem og sige det offentligt!

Der skal ikke herske tvivl om, at vi og vores virksomhed bakker op om den danske model med aftale om ordentlige løn- og arbejdsforhold – det har vi altid gjort! Vi har bare en anden indgangsvinkel til tingene og måden at forhandle sig frem til løsninger end 3F.

Vi går ind for dialog, åben- og ærlighed samt respekt for medarbejdere og virksomheders forskellige holdninger, fremfor strejke, blokade og konflikt. Vi kan ikke acceptere diktatur, trusler og tvang! Det er netop også en af de store forskelle på KA og 3F og deres overenskomster!

I Radio 4 drog jeg igen paralleller mellem Lufthavnssagen og vores – Lauge Bonde-sagen. Grunden hertil er, at de to sager er identiske og klare beviser på 3F’s misbrug af deres magt. Den eneste forskel er at Lufthavnssagen udspiller sig på arbejdstager.siden og vores sag udspiller sig på arbejdsgiver-siden.

Jeg bliver harm, når vi og vores medarbejdere gang på gang af 3F sammenlignes med udenlandske virksomheder og sociale løndumping! Når der er tale om udenlandske firmaer med ”billig” arbejdskraft og ingen lovlig dansk overenskomst, er det netop på sin plads 3F kommer på banen, og får skabt ordnede forhold. Men udenlandske firmaer med underbetalt arbejdskraft og vores virksomhed er to vidt forskellige virksomhedstyper!

Vi har medarbejdere med 10-20 års anciennitet, som beviser vi har ordentlige forhold! Medarbejderne er - om nogen - de bedste, der kan beskrive arbejdsforholdene i virksomheden. Det har de frivilligt og flittigt gjort flere gange i artikler og læserbreve i medierne. Det kan 3F ikke bare overhøre, det må I seriøst forholde jer til! Det er deres forhold I forringer!

Replik til Palle Bisgaard og 3F: Hold jer til sandheden, undlad at udtale jer om mere end de fakta I kender til og derved undgå at føre lyttere og læsere bag lyset!

Annonce
Lise Bonde
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Min Mening: Mads og monopolet og de svære dilemmaer

Jeg er nogenlunde fast lytter af radioprogrammet "Mads og Monopolet", der bliver sendt hver lørdag formiddag på P4 med Mads Steffensen som vært. Programmet kører efter det velprøvede koncept, hvor kendte personer skal besvare spørgsmål, som lytterne angiveligt har sendt ind. Spørgsmålene hedder altid dilemmaer i denne sammenhæng. Når jeg skriver angiveligt, skyldes det min mistanke om, at redaktionen selv bidrager til programmets indhold. Dilemmaerne er nemlig tit ret mærkelige, og de virker simpelthen for konstruerede til, at de alle sammen kan komme fra almindelige mennesker. Blandt den type dilemmaer, der ofte optræder, er sager hvor en lytter har købt en billet til en stor koncert eller en fodboldfinale, men så bliver vedkommende inviteret til en meget vigtig familiefest, og nu er dilemmaet, om man skal vælge det ene eller det andet. Der er svaret som oftest, at lytteren selvfølgelig skal deltage i familiesammenkomsten. Andre dilemmaer er mere vanskelige. Det kan være en kvinde, som har mødt en spændende mand under en udlandsrejse, og nu vil han pludselig besøge hende i Danmark. Men hun glemte bare at fortælle ferieflirten, at hun allerede havde en kæreste derhjemme. Andre dilemmaer handler om familier, der er blevet uenige og måske ikke har talt sammen i årevis. Ofte på grund af et arvespørgsmål eller over ukendte børn, der pludselig dukker op. Det kan også være adoptivbørn, der gerne vil lære deres biologiske ophav at kende, men hvor adoptivfamilien modarbejder ønsket. Men for et par uger siden var der et dilemma, der var så aparte og derfor bekræftede mig i, at de ikke alle kan være helt ægte. En mor fortalte, at hun havde en datter på syv-otte år. Hun havde mange gange indskærpet overfor sin datter, at hun under ingen omstændigheder måtte snakke med fremmede mænd på gaden, og heller ikke måtte tage imod slik eller gaver fra fremmede. Altså den slags personer, som man i gamle dage kaldte børnelokkere. Men nu ville hun sikre sig, at datteren havde forstået belæringen, og derfor havde hun planer om at teste hende. Det skulle foregå på den måde, at hun ville finde en arbejdskollega, som skulle agere børnelokker, og så ville hun se, hvordan datteren reagerede. De kendte personer i programmet sagde heldigvis, at det var en meget dum idé, som moderen havde fået, og at det var noget af det mest mærkelige, de nogensinde var blevet spurgt om. Men tilbage er det store spørgsmål for mig. Findes der mødre, der kan få så tossede tanker? Eller er det født i hjernen på en fortravlet journalist, der hver uge skal udtænke en håndfuld mere eller mindre realistiske dilemmaer? Jeg håber sandelig, det er det sidste, som er det rigtige. For skulle der virkelig findes mødre, der tænker sådan, så ville de næsten selv fortjene at blive indberettet til nogle sociale myndigheder.

Svendborg

Lukker på Toldbodvej og åbner på Lerchesvej: Fakta åbner ny butik ved havnen

Annonce