Annonce
Langeland

Debat: Langeland siger nej

Mai Mercado, Det Konservative Folkeparti, skriver om regeringens kasserede beslutning om et udrejsecenter ved Bagenkop samt om købet af Holmegaard til formålet. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Få politiske beslutninger har gjort mig så oprørt og forundret som regeringens plan om at placere et udrejsecenter for kriminelle udlændinge på Langeland. Der er tale om dybt kriminelle udlændinge, der allerede er udvisningsdømte. Fra hvor jeg sidder, er det åbenlyst, at de skal placeres, så de skaber mindst mulig utryghed for danskerne.


Hvis Tesfaye virkelig ikke havde tænkt sig at tromle et politisk flertal, hvorfor spurgte han så ikke Folketinget, før han købte bygningerne?


Annonce

Derfor glædede jeg mig også til, at regeringen ville komme med deres geniale plan, som vi havde ventet på i to år. Men den kom aldrig. I stedet valgte de at placere udrejsecenteret et sted, der ville have store konsekvenser for et allerede hårdt prøvet område. Heldigvis sagde Langeland nej.

Men der er også andre grunde til, hvorfor det var en dårlig idé. Det var nemlig sjusk. Man havde valgt at bruge 13,5 millioner kroner af skatteborgernes penge på en ejendom uden at høre lokalbefolkningen, uden at høre Folketinget og endda uden først at besigtige bygningerne. Hvis Tesfaye virkelig ikke havde tænkt sig at tromle et politisk flertal, hvorfor spurgte han så ikke Folketinget, før han købte bygningerne? Og hvorfor sikrede han sig ikke, at det var en god handel, før man smed et tocifret millionbeløb ud af vinduet? Spørgsmålene er mange, og svarene er sjældent gode. En ting står dog klart, nemlig at den form for mangel på grundighed simpelthen ikke er en dansk regering værdig.

Jeg mener klart, at vores regerings Lindholm-løsning er den bedste, der har været præsenteret. Jeg lytter gerne, hvis regeringen eller andre kommer med en løsning, der er bedre. Men jeg må indrømme, at jeg tvivler på det. Regeringen har haft næsten to år til at finde på Langeland-løsningen, og den viste sig at være katastrofal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Fire nye dyt i bamsen: Danmark rev russerne midt over i vild spille-rus

Annonce