Annonce
Læserbrev

Debat: Landsbykirkerne, de nye etiske borgerfællesskaber

Læserbrev: Kirkerne på landet er i nogle tilfælde lukningstruede. I al fald har det været omtalt, at man kunne lukke af for varmen og måske andet for at spare penge. Vedligeholdelse kommer Kirkeministeriet nok ikke uden om.

Set i lyset af, at mange af byernes større kirker forsøger at holde mennesker til med mere og mere åndløs "ild" – trækker folk til med alverdens arrangementer med fokus på kultur, religion; det åndelige og det etiske er noget vi snakker om og, måske endda, belejligt slipper for at opleve eller praktisere.

Når det er værst, er det ikke fordi kirkerummet er omdannet til et borgerhus (Absalon), det kan være en opbyggende idé. Men når den elitære kultur indtager scenen, som i DR2s udsendelse K2. I det hele taget er det for mig at se problematisk at svælge i højkulturelle analyser eller overfladiske og åndløse aktiviteter, der ikke skaber kontakt til almindelige menneskers livserfaring, eller grundlæggende etiske værdier, som hvordan vi forvalter skaberværket, så det bevares intakt og kan rækkes videre til næste generation.

Jeg ser landsbykirkerne som steder, hvor nye etiske borgerfællesskaber kan blomstre op. Med udgangspunkt i almindelige menneskers livserfaringer og fælles samtaler, der finder ind til løsninger til gavn for flest mulige, på en grund af etisk natur-og socialetik; landsbykirkerne grobund for etiske borgerfællesskaber til fælles bedste.

Annonce
Lone van der Ploeg Olufsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Kommunalbestyrelsen skal stå sammen om erhvervsskolen

Læserbrev: Svendborg som uddannelsesby er en vigtig politisk dagsorden, som vi i kommunalbestyrelsen arbejder sammen om. Vi har alle en interesse i at have gode uddannelsestilbud af høj kvalitet til de unge. Således bør vi også lægge alle kræfter i at sikre en sikker fremtidig drift af Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier. Det er vigtigt for de unge, det er vigtigt for erhvervslivet, og det er vigtigt for det sydfynske område. I Svendborg har vi en erhvervsskole, som nyder stor opbakning fra det lokale erhvervsliv, og hvis ledelse trods økonomiske udfordringer formår at skabe en skole med høj elevtrivsel. Vi har en uddannelsesinstitution, som leverer veluddannet og højt kvalificeret arbejdskraft til vores virksomheder, og det skal vi blive ved med at have. Vores fynske folketingsmedlem Erling Bonnesen (V) har taget et vigtigt skridt i retning af at få frigjort Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier for gammel gæld. Han har kaldt Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i samråd om erhvervsskolens fremtid. Det må da også være i undervisningsministerens interesse, at vi på Sydfyn i fremtiden kan tilbyde vores unge mennesker en erhvervsuddannelse! Det er derfor nu, at vi i kommunalbestyrelsen skal stå last og brast med hinanden og ikke mindst de fynske folketingspolitikere og lægge maksimalt pres på regeringen og ministeren, så der kan findes en meget snarlig løsning for Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier.

Annonce