Annonce
Læserbrev

Debat: Lad os undersøge interessen for en fire-dages arbejdsuge

Lokaldebat: En kommunes administration er ikke bedre end dens medarbejdere. Derfor er det altid en udfordring at skabe så godt et arbejdsmiljø som muligt. Det kræver mod til blandt andet at eksperimentere med de administrative medarbejderes arbejdstid og arbejdstilrettelæggelse.

Det mod har de i Odsherred Kommune, hvor der kører et treårigt forsøg med en fire-dages arbejdsuge fra mandag til torsdag med en ugentlig arbejdstid på 35 timer og to kompetencetimer, der blandt andet kan spares op til kursusdage. Forsøget omfatter HK, DJØF og Dansk Socialrådgiverforenings medlemmer, og de foreløbige resultater tegner lovende. I forhold til borgerne betyder de fire længere arbejdsdage, at borgerne kan komme i kontakt med administrationen efter almindelig kontortid helt frem til klokken 19 mandag til torsdag og uden konstateret fald i produktiviteten.

Endvidere svarer 80 procent af medarbejderne, at de er tilfredse med ordningen, og 69 procent har fået en bedre arbejdslivs- og privatlivsbalance.

I Odsherred Kommunes ældrepleje, daginstitutioner og på skolerne er arbejdsugen af gode grunde den kendte.

Derfor et konservativt forslag i Middelfart Byråd om at undersøge interessen blandt rådhusets administrative medarbejdere for at opstarte et lignende forsøg i Middelfart Kommune. Det kunne nemt vise sig at være til gensidig glæde for ikke bare administrationen, men også for borgere med ærinder på rådhuset.

Byrådsmedlem Morten Weiss-Pedersen (K) foreslår, at man undersøger interessen for at forsøge en fire-dages arbejdsuge hos kommunalt ansatte. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Man skal selv sætte sine ord sammen i debatten

Det kan godt være, at der bare er tale om nogle rækker af ord i et par linjer. Og dermed umiddelbart ikke andet end småting at hænge sig i. Men to debatindlæg bragt her i avisen har ualmindelig stor lighed med hinanden. Så stor, at ejeren af ordene, klummeskribent Søren Kvistgaard, henvender sig til os for at høre om, hvilke krav vi stiller til debattører i avisen. Det spørgsmål er helt relevant. Vi stiller selvfølgelig først og fremmest de krav, at debattøren selv skriver sine indlæg og ikke kopierer andres. Hvis der er noget i andres indlæg, der er så godt, at man gerne vil viderebringe det, så kræver det selvfølgelig, at man citerer korrekt fra ophavsmanden – fuldstændig som man for eksempel skal gøre i en opgave i skolen eller gymnasiet. Hvorfor er det så nødvendigt? Det er det på grund af det ene lille ord, der hedder troværdighed. Det er selvfølgelig altafgørende, særligt i disse tider, at man kan stole på, hvad man læser. At der er tale om en holdning og fakta, som debattøren selv kan stå på mål for. Derfor duer det ikke, når byrådsmedlem Dorthe Ullemose (DF) nærmest direkte kopierer sætninger fra en klumme bragt også her i avisen. Eller stjæler, som klummeskribent Søren Kvistgaard kalder det. Vi ønsker ikke som medie at lægge hverken navn eller spalter til plagiater. Vi ønsker at have en seriøs og ordentlig debat om vores lokalsamfund her på Sydfyn, Langeland og Ærø. Vi ønsker endda et skærpet fokus på en konstruktiv debat, som vi netop også har beskrevet i vores nye læserløfte, hvor vi tydeliggør vores krav og ønsker også til det vigtige debatområde. Og hvis man ikke selv har holdninger til områdets udvikling, så vil vi opfordre til, at man venter, til man finder sine egne ord. Eller citerer og dermed roser ejermanden for ordene. Igen er det helt som i skolen, hvor alle har prøvet at få opgaven: Beskriv med egne ord. Løsningen er aldrig bare tage andres og gøre til sine egne. Det ønsker vi som medie ikke at medvirke til, og vi vil fremover gøre endnu mere for at tjekke de debatindlæg, som vi vælger at udkomme med. Fortsat god og ikke mindst ordentlig debatlyst.

Erhverv

Butikkerne lider: Men loyale kunder i lokalsamfund kan gøre livet lettere efter krisen

Annonce