Annonce
Ærø

Debat: Løfter i en valgkamp er ikke nok til at redde bryllupsturismen

Læserbrev: "Bryllupsturismen på Ærø skal styrkes" er overskriften på en valgannonce fra Mai Mercado (i Ærø Ugeavis torsdag den 30. maj, red.), som heri erkender, at det var en fejl at indføre den centrale ID-enhed. Hun forklarer videre, at hun efter valget vil tage initiativ til en genforhandling af aftalen.

Så langt så godt, men næppe noget, der sikrer en tilbagevenden til den tidligere organisering, der både sikrede liv på øen og en bedre økonomi for kommune og erhverv. For hvilken magt har den nuværende minister til den tid? Og mindre godt ser det ud, når Mai Mercado skriver, at hun aldrig har villet skade bryllupserhvervet. Her må man bare huske på ministerens udsagn i forbindelse med forslagets vedtagelse. Hun udtalte til Fyns Amts Avis, at der er et højere formål med loven end at sikre arbejdspladser i udkanten. Og at øboerne forståeligt nok var utilfredse.

Hvad var det højere formål? Forhindring af proformaægteskaber, som alle partier – mit eget desværre også – himlede op om og kaldte en bagdør til EU. Belægget for dette er gentagne gange blevet problematiseret og afvist af SOS Racisme og Foreningen af Udlændingeadvokater, men det har kun haft en yderst ringe effekt på Christiansborg-politikerne, hvis forståelse for udkantsproblemer igen har vist sig at være begrænsede.

Enhedslisten har konsekvent vendt sig mod denne form for symbolpolitisk udlændingestramning, som også ser ud til at være på kant med den Europæiske Menneskerettighedskonvention. Nogle gange er vi blevet mødt med synspunktet: At løbet er kørt og det ikke nytter at kæmpe for en tilbagevenden til situationen før overflytningen af opgaverne til Odense. Men vi troede og tror på, at det er den eneste rigtige vej. En tilgang, som enkelte lokale folketingskandidater heldigvis også støtter.

Dette sammenholdt med de manifestationer, ærøboerne har lavet i den seneste tid, gør, at jeg tror på, at det bliver muligt at lave en forandring, men det sker ikke af sig selv. Det kræver, at vi alle følger op på sagen. Løfter i en valgkamp er ikke nok!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Fortælling om det evindelige drikkeri af Riga udstiller det marstalske samfund

Læserbrev: Fyns Amts Avis beretter naturligvis løbende i sædvanligvis udmærkede artikler om livets gang og om små og lidt større begivenheder i Marstal og nærmeste omegn. Og det er fint og tak for det. Men et gennemgående træk er, uanset om det drejer sig om den genopstandne ”motorfabrik”, søfartsmuseet (i særdeleshed), navigationsskolen, Bonavista, de småborgerlige og deres sangforening, ja endda kirkelige ”handlinger”, historien om en fraflyttende præst og så videre og så videre, at artiklerne stort set altid med usvigelig sikkerhed "krydres" med fortællingen om eller et link til det evindelige drikkeri af Riga, der vist nok altid indtages i kombination med brændevin. Jeg har ingen sikker formodning om, at drikfældighed og alkoholen og dens ulyksaligheder generelt skulle være et særligt problem på lige nøjagtigt de kanter, men Fyns Amts Avis-artiklerne efterlader i hvert fald en vis antydning. Og det er formentlig ganske ubegrundet. Vi skal helt sikkert lægge mærke til, at det stort set altid er den samme begrænsede personkreds, der på en eller anden måde er involveret. Så artiklerne i Fyns Amts Avis er måske på dette punkt i et vist omfang med til helt ubegrundet at udstille og generalisere det marstalske samfund i sin helhed. Og det synes jeg Fyns Amts Avis' Ærø-redaktion fremover bør være opmærksom på i forbindelse med dækningen af Marstal-begivenheder!

CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Danmark

Præst chokeret over mulig åbning af kirker: - Vi skal ikke fylde graven med folk, der bliver smittet

Fødselsdag For abonnenter

Kræftpatient får de sidste stråler dagen før sin 60-års fødselsdag: - Jeg tror på, at man kommer længst ved at være positiv

Annonce