Annonce
Læserbrev

Debat: Længe leve regionerne og regionsrådene

Annonce

Læserbrev: Centralisering er i strid med Dansk Folkepartis politiske DNA. Alligevel er - i de senere årtier - næsten alt mellem himmel og jord blevet centraliseret, eksempelvis kommunerne, Skat, postvæsenet, politikredsene, skolerne, landets butikker og forretninger, forsyningsvirksomheder og så videre.

Nu senest er det blevet foreslået at centralisere sundhedsvæsenet, at erstatte regionsrådene med bestyrelser med et embedsmandsflertal, der skal styres af sundhedsministeren fra København.

I Region Syddanmark har eksempelvis administrationen og den politiske ledelse i 2015 intenst drøftet at nedlægge sygehusene i Tønder, Middelfart og Nyborg, men det turde man ikke gøre af hensyn til de lokale vælgere. En embedsmandsbestyrelse styret fra København vil uden videre kunne lukke disse sygehuse med et pennestrøg. Og sådan er det også i de fire andre regioner. De små enheder og nærmiljøet vil igen tage skade.

Vi har ikke brug for færre nærmiljøer og mindre lokal selvstyre. Vi har brug for flere nærmiljøer og mere lokal selvstyre.

Derfor: Længe leve regionerne og regionsrådene.

Niels Erik Søndergaard hylder regionerne. Arkivfoto: Claus Fisker
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce