Annonce
Debat

Debat: Kreativ omgåelse af lokalplan

Dorthe og Amdi Kirkgaard Nielsen. Svendborg. Privatfoto

Læserbrev: Da lokalplanen til byggeriet på den gamle Rubberton-grund på Søkildevej var i høring, blev der lavet mange indsigelser omkring indkigsgener. For at mindske netop indkigsgener blev der i den videre behandling af lokalplanen tilføjet en bestemmelse om, at ”bebyggelsens vinduer i 1. og 2. sals højde skal placeres minimum 50 cm over gulv.” Først indstillet fra forvaltningen – siden besluttet politisk.


Medmindre beboerne i det nye byggeri direkte stod op og kiggede ud ad vinduet, kan de nu sidde i en lænestol inde i deres stuer og kigge direkte ind til naboerne.


Annonce

Overraskelsen var derfor stor for os naboer, da vi pludselig kunne se, at der blev indsat talrige dobbeltaltandørsmoduler i glas til franske altaner på både 1. og 2. sal i det nye byggeri, også direkte ind til nabogrundene. Altandørsmoduler, der går fra gulv til loft, og som består af henholdsvis en dør og et vindue. Og som giver massive indkigsgener. Hvor kravet om 50 centimeter fra gulv sikrede os naboer for direkte indkig - medmindre beboerne i det nye byggeri direkte stod op og kiggede ud ad vinduet, kan de nu sidde i en lænestol inde i deres stuer og kigge direkte ind til naboerne. Der er gjort indsigelse til kommunen, som nu har bedt bygherre/arkitekt om at overholde kravet om 50 centimeter fra gulv. For vinduerne.

Fordi altandøre ikke specifikt er nævnt i lokalplanen, må de til gengæld gerne gå ned til gulv, også selvom der er glas hele vejen, oplyser kommunen. For os virker det som en kreativ omgåelse af lokalplanen fra bygherres side. For altandøre i glas fra gulv til loft må da klart gå imod lokalplanens intentioner. Den ekstra bestemmelse blev netop indført og besluttet politisk for at mindske indkig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Klar til at finde den store kædesav frem: Venstre vil fjerne øverste etage fra Rubberton-byggeri

Annonce