Annonce
Ærø

Debat: Kommunen skal ikke lege børsspekulant

Arkivfoto: Jesper Kristensen

Læserbrev: Fra mange sider opfordres kommunerne til at omlægge deres aktieinvesteringer til investeringer i ”grønne tiltag”. Det er i det hele taget problematisk, at kommunerne investerer i aktier. Man bør her tænke på, at kommunerne ikke er rige onkler, som blot kan give penge ud for sjov, men at det er borgernes skattekroner, det handler om. De penge, der skal være til rådighed til skoler, veje og ældrepleje.

Hvis pengene overhovedet skal investeres i aktier, bør det være så sikre aktier som muligt. ”Grønne tiltag” er blevet en samlebetegnelse for alle mulige projekter, hvor selv eksperterne kommer til kort, hvis de skal give et bud på, hvad der har fremtiden for sig.

Hvordan skulle en kommune så være i stand til at bedømme om pengene er givet godt ud? I værste fald må kommunen ud at fyre medarbejdere, som man i lige nu ser det i Kolding. Der gives i øjeblikket rigtig megen støtte til grønne tiltag. Fint nok, at staten giver rigeligt med forskningsmidler og at mange fonde også støtter op. I øvrigt står det jo os alle sammen frit for at investere vores sparepenge i, hvad vi har lyst til, men lige netop kommunerne bør koncentrere sig om det, der nu engang er deres opgave. Nemlig at sørge for at de lokale samfund rent praktisk fungerer.

De skal ikke til at lege børsspekulanter for borgernes skattekroner.

Jeg finder det faktisk noget uansvarligt, at man direkte klandrer de kommuner, som er deres opgave bevidst.

I øvrigt mener jeg at kunne se stor lighed med den interesse der p.t. er omkring de ”grønne aktier” og hvad der for ikke særligt mange år siden førte til at It-boblen brast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Balancen skal tilbage på dagsordenen

Forventningerne til dette års finanslov har været store, og det er helt naturligt, at rigtig mange har sat næsen op efter at få en bid af kagen. Vi har trods alt skiftet regering for et lille halvt års tid siden, og der blev lovet både lidt her og lidt hist i løbet af valgkampen. Der er blevet talt meget om at bringe Danmark i balance i løbet af de seneste fire år. Både den tidligere og den nuværende regering har pointeret, at det har afgørende betydning for vores samfund, at balancen findes - og den er ikke helt på plads lige nu. Derfor er signalerne fra regeringen og støttepartierne heller ikke behagelige, når vi ser på udmeldingerne efter forhandlingerne. En udligningsreform er fortsat i restordre, og det er ikke, fordi der ikke er blevet talt højt og tydeligt om behovet. Der tegner sig dog desværre et billede af, at Mette Frederiksen og hendes regering taler mindre og mindre om det, siden hun og hendes folk har indtaget ministerkontorerne. Og så er der en lille, men ikke uvæsentlig post, som heller ikke har fundet plads i aftalen: landevejsprincippet. Det står der ikke et kvæk om i aftalen, og det er ærgerligt og lidt bekymrende. Landevejsprincippet har stor betydning for en ø som Ærø. Vi har for længst kunnet konstatere, at de lavere priser uden for højsæsonen har gavnet øen, og det har gavnet alle de mennesker, som tidligere egentlig gerne har villet en tur til Ærø, men et kig ned i pengepungen har sat en stopper for besøget. Sådan er det ikke længere, og det er fint, men vi mangler fortsat det sidste skub, så vi også får højsæsonen med ind under landevejsprincippet. Ærø og mange andre danske øer vil have stor gavn af en fuld implementering af landevejsprincippet. Det vil styrke de mindre samfund og binde landet bedre sammen. Derfor er det ærgerligt, at der ikke er blevet plads til det i finanslovsaftalen. Selvfølgelig er det ikke alt, der kan klemmes ind i en finanslovsaftale. Nogle elementer må ofres, hvis andre skal have plads, og der kan ikke herske nogen tvivl om, at der for eksempel også er et stærkt behov for ekstra opmærksomhed på normeringen i daginstitutionerne. Og skal der tilføres penge til det område, er der nogle områder, der må holde for. Det er et simpelt vilkår, når der skal laves en finanslov. Ind til videre er det dog et bekymringspunkt, at regeringens fokus på at bringe balance mellem landsdelene og by og land ser ud til at være sat på pause. Eller bare gemt lidt væk. Det må og kan regeringen helt afgjort gøre langt bedre.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Efter lancering af kæmpeplan: Borgmester lover masser af dialog med borgerne

Annonce