Annonce
Ærø

Debat: Kommunen skal ikke lege børsspekulant

Arkivfoto: Jesper Kristensen
Annonce

Læserbrev: Fra mange sider opfordres kommunerne til at omlægge deres aktieinvesteringer til investeringer i ”grønne tiltag”. Det er i det hele taget problematisk, at kommunerne investerer i aktier. Man bør her tænke på, at kommunerne ikke er rige onkler, som blot kan give penge ud for sjov, men at det er borgernes skattekroner, det handler om. De penge, der skal være til rådighed til skoler, veje og ældrepleje.

Hvis pengene overhovedet skal investeres i aktier, bør det være så sikre aktier som muligt. ”Grønne tiltag” er blevet en samlebetegnelse for alle mulige projekter, hvor selv eksperterne kommer til kort, hvis de skal give et bud på, hvad der har fremtiden for sig.

Hvordan skulle en kommune så være i stand til at bedømme om pengene er givet godt ud? I værste fald må kommunen ud at fyre medarbejdere, som man i lige nu ser det i Kolding. Der gives i øjeblikket rigtig megen støtte til grønne tiltag. Fint nok, at staten giver rigeligt med forskningsmidler og at mange fonde også støtter op. I øvrigt står det jo os alle sammen frit for at investere vores sparepenge i, hvad vi har lyst til, men lige netop kommunerne bør koncentrere sig om det, der nu engang er deres opgave. Nemlig at sørge for at de lokale samfund rent praktisk fungerer.

De skal ikke til at lege børsspekulanter for borgernes skattekroner.

Jeg finder det faktisk noget uansvarligt, at man direkte klandrer de kommuner, som er deres opgave bevidst.

I øvrigt mener jeg at kunne se stor lighed med den interesse der p.t. er omkring de ”grønne aktier” og hvad der for ikke særligt mange år siden førte til at It-boblen brast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce