Annonce
Debat

Debat: Kommunen skal ikke drive folkeskoler

Thomas Jessen, kandidat for Nye Borgerlige til KV21. Privatfoto

Læserbrev: Der er på flere af Svendborg Kommunes folkeskoler fremkommet forskellige linjefag, og der er en ny privatskole på vej.

Det må være på sin plads at gøre op med den nuværende styreform for kommunens folkeskoler.


Annonce

Folkeskolen skal være et sted, hvor der skabes viden, menneskelige kompetencer, vækst og velstand.


Vi i Nye Borgerlige mener, at alle folkeskoler skal gøres til selvejende. Kommunen skal ikke drive folkeskoler. Skolen skal ledes af en bestyrelse og en forældrerepræsentation. Folkeskolen skal styres og ledes af de folk, der har deres daglige gang på skolen, og ikke som nu styres af kontorfolk, som ikke har en finger på pulsen af, hvad der foregår på den enkelte skole. Skolen skal sættes fri til at udvikle sig, eksperimentere og konkurrere om at være den bedste.

Folkeskolen skal være, hvor alle børn lærer det, de skal, i den skole, der passer bedst til deres behov og de ønsker, deres forældre har til en god skole. Folkeskolen skal være et sted, hvor der skabes viden, menneskelige kompetencer, vækst og velstand.

De penge, der er afsat til den nuværende styreform af folkeskolerne, ønsker vi, skal deles ud på hver elev. De penge, der bruges per elev nu, skal følge eleven til den valgte skole.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce