Annonce
Læserbrev

Debat: Kommunen overtræder lokalplanen

Annonce

Læserbrev: Den 20. januar kunne man i FAA læse om beboernes frustration over, at lokalplanen ikke overholdes i Ydunshave på Tåsinge, og at der er udstykket en grund på et område, der var udlagt som fællesområde. Ved siden af det nye parcelhuskvarter har det hele tiden været tanken, at der skulle bygges rækkehuse, men med et grønt område mellem de to boligområder. Det viser sig nu, at der er begået en fejl, og at der er udstykket en parcelhusgrund mere end der er hjemmel til i lokalplanen, og derved er det grønne område nu blevet reduceret til en kile og er ikke i nærheden af det fælles område, som boligejerne var blevet lovet.

I artiklen forsøger kommunen at gøre overtrædelsen af lokalplanen til en sag om bedre tegninger og formidling. Men det er ikke korrekt, at lokalplanens tegning er utydelig. Det grønne område har oven i købet sin egen betegnelse ’F’ i lokalplanen, og når man sammenholder planens grønne område med virkelighedens byggefelter, ser man tydeligt overskridelsen af lokalplanen.

Her må man som borger spørge politikere og embedsmænd:

- Hvorfor vil kommunen ikke erkende, at der er begået en fejl? Det er klart, at det kommer til at koste penge i kompensation til bygherre og/eller berørte naboer, men det er rigtige at gøre. Så må man bagefter finde ud af, hvem der skal betale regningen.

- Hvordan vil politikere og embedsmænd løse en sådan fejl? Som det er nu, prøver man udelukkende at imødekomme bygherrens ønsker om bebyggelsesgrad, hvad han jo også har budgetteret med, og underkende naboernes ret til fællesarealet, som har været hele incitamentet til at sætte deres formue i et parcelhus i området.

- Hvordan kan en sådan fejl opstå, at man ikke kan opmåle et jordareal korrekt? Man må formode, at der har været landmålere på sagen, og uden at være fagperson, kan man tydeligt se, at der er ramt helt ved siden af skiven.

- Hvordan vil kommunen forebygge, at noget sådant sker i fremtiden? For det sker selvfølgelig ikke mere?

Svendborg Kommune handler imod lokalplanen for Ydunshave, påpger Bente Krohn. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bagsiden

Sprogdoktoren: Hvad er en bø?

Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce