Annonce
Læserbrev

Debat: Kommunen har ikke pengene til nyt og større Baggårdteatret

Annonce

Læserbrev: Igennem den sidste tid har der, både i avisen og på facebook, været meget debat om forslaget om at bygge teater på Frederiksøen. Da punktet skulle på dagsordenen tirsdag i Økonomiudvalget, satte jeg mig til at læse det, for når man læste forskellige politikeres udlægninger af teksten, så var det slet ikke, som jeg troede, en teaterflytning man stemte om, men enten en lokalplansændring eller det største, der er sket inden for kulturen siden Nero spillede lyre, mens Rom brændte.

Hvad er det så egentlig, de skulle beslutte i udvalget tirsdag?

Det er, at man stiller en grund til rådighed, så teateret kan realisere sine planer, fordi man engang fik lavet en feasabilitystudy (et meget smart ord, i en sikkert meget dyr rapport), men man godkender ikke, at teateret kan flytte, dette sker først, når man får en rapport, teateret skal lave for 150.000 kroner af dine og mine penge.

Det vil altså sige, man smider et museum på porten, fordi der måske skal ligge et teater på Frederiksøen.

Hvis man så læser videre i sagsfremstillingen og filtrerer alle de positive tillægsord om et nationalt regionsteater (det forstår jeg ikke?), så kommer vi til den mindre sjove del, nemlig at teatret gør opmærksom på, at de vil søge om et kommunalt bidrag til byggeriet, som forvaltningen anslår til at skulle være mellem 10 og 26,4 millioner kroner i tilskud til anlæg, og der ud over også have hævet det driftstilskud på netto 3,2 millioner kroner de får i dag. Det gør forvaltningen opmærksom på, at man ikke har midler til, så skulle en ansvarlig politiker ikke stemme nej, til at bruge 150.000 skattekroner på et projekt, der ikke kan anvises den nødvendige finansiering til. Vi skal vel ikke holde både skatteydere og teater for nar?

Mads Fredeløkke var i sidste periode valgt til byrådet og sidder nu i Venstres lokalbestyrelse. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Museumsflytning i høring

Økonomiudvalget godkendte tirsdag indstillingen om, at grunden, hvor Danmarks Museum for Lystsejlads i dag har hjemme, skal stilles til rådighed for Baggårdteatret.

Den beslutning er nu sendt i høring i 14 dage hos museet, hvis lejekontrakt eventuelt vil blive opsagt med to års varsel.

Byrådet skal senere tage stilling til en kommunal medfinansiering af et nyt teater, lyder det i referatet fra udvalgsmødet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Budgetforlig: Politikere ruller ældrebesparelser tilbage og sender millioner til børnene

Annonce