Annonce
Langeland

Debat: Kommunalvalgets resultat må give Socialdemokratiet anledning til selvransagelse

Ifølge Gert V. Jørgensen bør Socialdemokratiet på Langeland kigge indad. Her ses partiets spidskandidat, Rene Larsen, på valgnatten. Foto: Andreas Bastiansen

Læserbrev: Regeringspartiets forslag om et udrejsecenter på Holmegård på Sydlangeland fremkom pludseligt og uden nærmere forberedelse. Borgmester Tonni Hansen vandt derfor kommunevalget allerede den aften i Bagenkophallen, hvor udlændingeminister Mattias Tesfay kom til stede for at drøfte forslagets gennemførelse med øens indbyggere. Borgmesterens fine og solide indsats i sagen om et eventuelt udrejsecenter blev derfor belønnet af vælgerne.

Der manglede nye og yngre mennesker på listen samt selvstændige, der kunne have givet partiet en større bredde.

Gert V. Jørgensen

En medvirkende årsag til Socialdemokratiets valgnederlag var, at partiets valgoplæg indeholdt ”alt godt fra havet” , men uden at der var iøjnefaldende mærkesager, som partiet ville arbejde for og som var relevante for vælgerne på Langeland. Alle partier havde øens økonomi og velfærd på deres programmer.

Hertil kom, at de otte opstillede kandidater for partiet ikke var repræsentative for øens befolkning. Der manglede nye og yngre mennesker på listen samt selvstændige, der kunne have givet partiet en større bredde.

Annonce

Selv om der har været enkelte indlæg i Øboen og på Facebook, manglede partiet synlighed i medierne, ligesom der manglede valgannoncering både for enkelte kandidater og for partiets mærkesager indenfor velfærdsområdet og skole- ungeområdet.

Det kan endvidere ikke udelukkes, at en offentlig kritik af embedsværket har virket malplaceret i en valgkamp. Selv en nok så berettiget kritik hører hjemme i et andet forum, da det implicerer et ansvar hos forvaltningen.

Når jeg alligevel stemte på en af de otte socialdemokratiske kandidater skyldtes det, at Joan Kate Pedersen har et budskab, som havde politisk gennemslagskraft i forhold til et vigtigt politikområde. Kandidaten førte samtidig en aktiv valgkamp for partiet.

Ovenstående betragtninger burde give den lokale partiforening anledning til at evaluere den overståede valgkamp på Langeland.

Annonce
Langeland For abonnenter

Forslag om statslig lånegaranti på huskøb: - Det er et godt skridt på vejen, men det gælder ikke erhvervsdrivende

Annonce
Annonce
Annonce
Svendborg

Aftale om støjskærm endeligt på plads: Forventes færdig i 2023

Ærø For abonnenter

Dyr dame: Ellen er 40 millioner dyrere end planlagt

Sport

OB har den ene støvle i pokalsemifinalen

Svendborg

Solouheld i Svendborg: Politi og beredskab massivt til stede

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Langeland For abonnenter

Her er ugens bolighandler på Langeland

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Langeland For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Langeland

Faaborg-Midtfyn

Bentes brunsvigere blev et stort hit: Men nu er det slut - bageri lukker ned efter 26 år

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Debat

Klumme: Der er håb derude

Sport For abonnenter

Søndagsnavne med flere folk fra Hall of Fame i Ådalen og italiensk glæde over Christian Eriksens optræden samme sted

Sport

Svendborg Rabbits sejrer ovenpå corona-nedtur: - Jeg skal ikke lægge skjul på, at det ikke blev den kamp, vi havde håbet

Annonce