x
Annonce
Læserbrev

Debat: Kommunalbestyrelsen skal stå sammen om erhvervsskolen

Læserbrev: Svendborg som uddannelsesby er en vigtig politisk dagsorden, som vi i kommunalbestyrelsen arbejder sammen om. Vi har alle en interesse i at have gode uddannelsestilbud af høj kvalitet til de unge. Således bør vi også lægge alle kræfter i at sikre en sikker fremtidig drift af Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier. Det er vigtigt for de unge, det er vigtigt for erhvervslivet, og det er vigtigt for det sydfynske område. I Svendborg har vi en erhvervsskole, som nyder stor opbakning fra det lokale erhvervsliv, og hvis ledelse trods økonomiske udfordringer formår at skabe en skole med høj elevtrivsel. Vi har en uddannelsesinstitution, som leverer veluddannet og højt kvalificeret arbejdskraft til vores virksomheder, og det skal vi blive ved med at have.

Vores fynske folketingsmedlem Erling Bonnesen (V) har taget et vigtigt skridt i retning af at få frigjort Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier for gammel gæld. Han har kaldt Børne- og Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i samråd om erhvervsskolens fremtid. Det må da også være i undervisningsministerens interesse, at vi på Sydfyn i fremtiden kan tilbyde vores unge mennesker en erhvervsuddannelse! Det er derfor nu, at vi i kommunalbestyrelsen skal stå last og brast med hinanden og ikke mindst de fynske folketingspolitikere og lægge maksimalt pres på regeringen og ministeren, så der kan findes en meget snarlig løsning for Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier.

Mette Kristensen (t.h.) sender en tak til folketingspolitiker Erling Bonnesen. Arkivfoto: Finn Eriksen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vækst uden styring?

Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Et stykke af dit medmen'skes lykke

I svære situationer eller svære tider er det godt at vende sig mod nogen, der har sat ord og lyd på tingene på en helt rammende eller rar måde. Derfor vender mange sig mod højskolesangbogen i de her svære tider - både for landet, for vores børn og unge - og for hver enkelt af os. Nogen tænder for DR 1 hver moren og synger med Philip Faber. Nogen tænder for musikken på telefonen og lader naturen hjælpe gode tanker på vej skridt for skridt. Andre synger sammen - hver for sig på nettet, eller udenfor i behørig afstand til hinanden. Men rare ord og lidt meditative rytmer gør noget godt for vores sindstilstand. Og gode tekster kryber ind i eftertanken på tidens krise og det store billede på, hvad der sker. En af de nyere sange i højskolesangbogen handler om, hvor man sætter sin fod. Det handler om, hvad du giver til verden. Eller som der spørges i vers fem: Vil du yde dit bedste for dig selv og din næste, må du vælge hver dag mellem tillid og trods: Er det mig eller os? Ordene er skrevet af journalisten Jens Sejer Andersen i 2001 - til en fejring af fællesskabet og medmennesket. Egentlig skrevet til et højskolejubilæum i 2001, men det er lige før, den også kan være baggrundsmusik for mange af de tiltag, man også ser her lokalt under coronakrisen. I sidste uge spirrede det nemlig frem med mange helt fantastiske og uegennyttige tiltag. Som først og fremmest blev taget for at hjælpe og glæde andre i en svær tid. På Langeland var det en virksomhed, der ville donere hudplejeprodukter til hårdt arbejdende sygeplejersker. Fra Svendborg Kommunes rådhuskantine bliver der smurt sandwich, der gives til hjemløse og udsatte, og som gadesygeplejersken kan tage med ud. Folk køber ind for hinanden. Mange hejser flaget. Der skrives opmuntrende sange til deling fra youtube og der er nye initiativer til at støtte op om lokale butikker. Der er i øjeblikket en hel masse, der måske uden at tænke nærmere over det, sætter en markant fodspor - og gør noget for andre menneskers om ikke lykke, så almindelige glæde. Det er ualmindelig livsbekræftende at se. Det rører og inspirerer - helt som når en person tæt på dig siger rare og måske rosende eller anderkendende ord. Det varmer. Det hjælper. Det lindrer. Som den danske filosof K. E Løgstrup også sagde det: "Den enkelte har aldrig noget med et andet menneske at gøre, uden at han holder noget af dets liv i sin hånd." Det er værd at tænke over. For som menneske er man ikke ene om at have det skidt lige nu. Det har mange mennesker. Men man kan vælge, hvor man sætter sin fod - og om man først og fremmest tænker på sig selv eller på fællesskabet. På mig eller os. Det er nemmest med det første - vigtigst med det sidste. Og det kræver lidt ekstra energi. Men noget kan måske netop findes i en sang som denne. Og den lægger heldigvis også op til noget andet vigtigt: Når du husker at le lukker hovedet sig op og gi'r lyset entré Du begriber med latter hvad logik ikke fatter... - og fortsæt selv... God fornøjelse og god dag.

Annonce