Annonce
Læserbrev

Debat: Kodeks - hvad er nu det for noget?

Læserbrev: Det handler vel om det, som de fleste af os forstår ved ganske almindelig opdragelse.

I folkeskolen havde vi somme tider elever, som ikke var synderligt tynget af den slags. Vi sagde om dem, at de var uden for pædagogisk rækkevidde. Er det mon det, som er problemet, og som man nu tror man bør/skal/kan skrive sig ud af med nok så mange regler.

Inderst inde ved I jo godt, jer 15 i kommunalbestyrelsen, at så snart der findes regler, så går alverdens kloge og mindre kloge eksperter i gang med at finde ud af, hvordan man kan omgå dem.

Var det ikke nemmere for alle parter, at sådanne personer slet ikke befandt sig i politik. Lige nu sidder I altså 15 medlemmer, og få det nu til at fungere resten af perioden. Jeg mener ikke, at I behøver at gøre Ærø mere til grin i denne valgperiode, end det allerede er sket.

Så lad os se frem ad. Lad os gøre os umage. Lad os vælge 15 rigtige næste gang.

Det handler om respekt. Respekt for folkestyret. Respekt for vælgerne. Respekt for dig selv og det du gik til valg på.

Forud for næste valg handler det om: Find frem til mennesker, som er interesseret i at gøre noget for øen. Find ud af, hvilke retninger I vil arbejde på. Forpligt jer på, at blive sammen på listen, og lov vælgerne det. Dette sidste burde være unødvendigt at sætte på print, men noget siger mig at virkeligheden er en anden.

Efter valget handler det om: Hold kontakt til dine vælgere. Hav respekt for det, som andre mener. Bevar din selvrespekt.

Skulle det blive nødvendigt at du forlader din plads, så gør dig klart, at din suppleant indkaldes, Idet det er listens/partiets stemmer og ikke dine egne.

Annonce
Kodekset er på kommunalbestyrelsens dagsorden onsdag den 19. februar. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fyns Amts Avis mener: Samtale et vigtigt værktøj i demokratiet

Der kan siges meget om, hvordan det hele var bedre engang, hvor tosset magthaverne opfører sig, og hvordan det hele helt sikkert går helt ad Pommern til i vores tidligere så dejlige danske demokrati. Men så kan man også tage ud og møde sin statsminister, som 200 sydfynboer gjorde torsdag eftermiddag i Svendborg. Her gæstede statsminister Mette Frederiksen Debatteriet, hvilket sikkert ikke er gået din næse forbi, hvis du læser disse linjer. Og uanset hvad man ellers mener rent politisk, så er det sådan en aften, der bekræfter, at vi trods alt har fat i noget i Danmark. Landets politiske overhoved og almindelige danskere, høj som lav, ung som gammel, tæt på hinanden i respektfuld samtale med alt, hvad der hører sig til af debat, alvorlighed, grin, klappen og humor. Udover at være interessant og vitaminrigt var det i bund og grund også hyggeligt, som det kun bliver, når begge parter giver af sig selv. Statsministeren med en løssluppenhed og ironi, som jo altid begår sig bedre, når man er i lokale sammen. Og folket, der stiller sig op, griber mikrofonen og spørger til og fortæller om de sager, der ligger dem nært. Det er påfaldende, hvordan sådan en times samtale forløber helt anderledes end så meget andet politisk debat for eksempel på de sociale medier. Der blev ikke skældt ud, fundet på øgenavne eller afleveret en hård og vittig punchline, som endte med at optrappe en konflikt. Der blev snakket og lyttet respektfuldt til hinanden. Der var torsdag eftermiddag en imponerende spændvidde mellem spørgsmålene fra salen. Anbringelser, skærmtid, udligning, handicappede, klima og organdonation. Og selvom en statsminister selvfølgelig ikke kan eller vil svare på alt, er der altså en verden til forskel på at se Mette Frederiksen i en tv-debat og i forsamlingshus-rammerne i Debatteriet. Som det i øvrigt er med de fleste politikere. Også dem, som man har tendens til at ville skælde allermest ud. Måske kan vi alle lære af, hvad der sker, når vi kommer tættere på hinanden og kan se hinanden i øjnene, når vi skal snakke om det, der er svært. Både politikere, borgere og os i medierne. Så ser det heller ikke ud til, at det hele går så meget ad Pommern til.

Langeland

Klumme: At rejse er at leve

Annonce