Annonce
Debat

Debat: Kig forbi Rytterkvarteret i Svendborg Vest

Majbritt Kjærullf opfordrer til, at man kigger forbi ved Rytterkvarteret i Svendborg. Privatfoto

Læserbrev: Et område med både boliger og erhverv. Nøjagtig, som der står i lokalplanerne “et blandet område”. Boligerne kom først. Det kan ingen være i tvivl om. En er barnefødt i det hus, hans forældre købte for årtier siden, og mindst en familie med teenagere har boet her, siden børnene var små. Flere har selv stået for opførelsen af deres egne huse, selvfølgelig med en gyldig byggetilladelse, og mange har boet her i en lang årrække. Det giver nemlig god mening med et blandet område, hvor man både kan bo og drive virksomhed. Det gælder, uanset om man er ejer eller lejer.

Kun fire boliger har fået en byggetilladelse efter vedtagelse af seneste lokalplan, og ingen, hverken før eller efter, har fået nogen form for en særlig dispensation til at bo i eget hus. Villaerne er nemlig opført som almindelige boliger nøjagtig som alle andre huse. Dog har de fleste en eller andre form for mindre virksomhed i form af håndværk eller erhverv. Sådan har det altid været.


Annonce

Der er gode muligheder for ved selvsyn at se, at området er kendetegnet ved at være et blandet område med både boliger og erhverv.


Måske er der givet forkerte byggetilladelser, for i dag er det tilsyneladende ikke længere muligt at opføre en bolig på en af de grunde, hvor der kun er erhverv. Det er ærgerligt, for der findes iværksættere, der ønsker at starte virksomhed og etablere sig i et blandet bolig- og erhvervsområde som Rytterkvarteret. Det har mange fordele. Tæt på motorvej, Svendborg by, daginstitutioner og naturskønne områder.

Er du i tvivl om områdets karakter, så kig forbi, cykel eller gå en tur i området. Der er stiforbindelser til Sørup Sø og Sofielundskoven. Der er gode muligheder for ved selvsyn at se, at området er kendetegnet ved at være et blandet område med både boliger og erhverv.

Du er også velkommen til at kontakte mig. Så viser jeg gerne rundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Møder massiv kritik: Ingen vil have jobbet - nu søger kommune politibetjente til at passe voldsom og autistisk borger

Annonce