Annonce
Debat

Debat: Kan vi ikke gøre det bare lidt grønnere?

Henrik Piester og Lars Steen mener, at de 1300 kvadratmeter, som skal udgøre det rekreative areal ved Ydunshave, bliver etableret på bekostning af naturen. Arkivfoto: Tim K. Jensen

Læserbrev: Nogle siger, at man ikke kan se skoven for bare træer. Her i Troense kan man ikke se kommunens grønne ambitioner på grund af gravemaskiner. Byggeriet af 34 rækkehuse i Ydunshave er gået i gang trods naboklager og klager til Planklagenævnet, og lige nu har vi ’fornøjelsen’ af at se de gamle, levende hegn med flagermus, fugle og insekter blive fældet for at give plads til et massivt byggeri.

Selv efter kommunens køb af byggeretter på byggegrunden, så mangler der 1300 kvadratmeter af det grønne rekreative areal i Ydunshave - svarende til næsten 25 procent af det areal, der er udlagt i den gældende lokalplan for området. Hvordan hænger det sammen med biodiversitet, grøn omstilling og lokal livskvalitet?


Med tanke på Svendborg Kommunes grønne ambitioner og ønske om at tiltrække borgere til at bo i naturskønne omgivelser, så er det da den helt forkerte vej at gå.


I forslaget til en ny kommuneplan vil forvaltningen gerne kunne reducere og lovliggøre det grønne rekreative friareal i Ydunshave. Dermed mister vi 1300 kvadratmeter, som kunne have understøttet et rigt natur- og udeliv. Med tanke på Svendborg Kommunes grønne ambitioner og ønske om at tiltrække borgere til at bo i naturskønne omgivelser, så er det da den helt forkerte vej at gå.

Forhåbentlig kan forvaltningen hjælpe os med at finde en anden vej, så vi undgår at gøre Svendborg meget mindre grøn?

Lad os nu vælge den grønne vej ved at bevare de grønne rekreative arealer og arbejde sammen om at skabe grønne lokalområder til gavn for naturen, klimaet og borgere i kommunen. Et vigtigt første skridt er at sikre, at den kommende kommuneplan bevarer og skaber grønne åndehuller i stedet for at fjerne dem!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce