Annonce
Svendborg

Debat: Kære Venstre, sæt politisk retning og prioriter

Dorthe Ullemose, medlem af Svendborg Byråd for Dansk Folkeparti. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Det glæder os i Dansk Folkeparti, at Venstre pludselig er meget optaget af udviklingen af det maritime på Frederiksøen.

Når Venstre pludselig mener, at der både er midler og plads til et maritimt kulturhus og et teater på havnen - så er det meget uforståeligt, at netop Venstre har smidt Danmarks Museum for Lystsejlads ud fra deres nuværende placering til fordel for et egnsteater. Og hvis der er rigeligt med plads, hvorfor fik virksomheden Riggerne så ikke anvist en anden placering ?

Udover at Venstre har smidt Museet for Lystsejlads på porten, har de også sagt ja til en kommunal medfinansiering på mellem 25-30 millioner til et teater, som skal falde til i efteråret i forbindelse med budgetforhandlingerne.

Annonce


Jeg elsker at gå i teater, men man kan som ansvarlig politiker ikke både blæse og have mel i munden.

Dorthe Ullemose


Dansk Folkeparti og Jens Munk sagde netop nej, fordi vi ønskede at bevare Svendborgs maritime Historie på havnen - og derudover hellere bruge penge på det maritime. Jeg elsker at gå i teater, men man kan som ansvarlig politiker ikke både blæse og have mel i munden. Man må sætte politisk retning og prioritere.

Det er helt fair, at Venstre prioriterer et teater på havnen, men lad dog være med at bilde læserne ind, at der både er plads/beliggenhed og økonomiske midler til både det ene og andet. Det vil sandsynligvis ende som journalist Casper Jørgensen så rigtigt skriver, at begge projekter syltes, som det skete for få siden - da hverken Naturama eller Søfartsmusset fik en krone i fondsmidler.

De andre partier i byrådet står fuldt på mål i forhold til at prioritere et teater på Frederiksø. Det er helt fair, at vi som partier til tider prioriterer forskelligt. Men når Venstre til efterårets forhandlingerne udover de 25-30 millioner til et teater - vil ansætte en koordinator til 560.000 kroner, som skal arbejde for et maritimt kulturhus - så giver det ikke længere mening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Populistisk, Mette Kristensen

Svendborg For abonnenter

Ekspert: Det skal der til, før kommunen kan rive øverste etage af Rubberton-byggeri ned

Annonce