Annonce
Svendborg

Debat: Jeg ville jeg være bange for at blive beboer på et plejecenter

Den 28. juni stod Per og Susanne Sørensen frem i Fyns Amts Avis og fortalte, hvordan de har været utilfredse med den behandling, Pers far har fået på demensplejehjemmet, Bryghuset, i Svendborg. Der er kommet flere reaktioner og læserbreve på bagkant af historien. Her tilslutter Jonna Bjørkmann sig familien. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

"Tanker” ved Henny Mathiesen indlæg den 3. juli 2020.

Det virker grænseløst tankevækkende, når man ser artikler i Fyns Amts Avis om det, der sker på plejecentre i corona-tid.

Selvfølgelig skulle der passes på de ældre i pandemi-tider.


Kunne det med lidt fleksibilitet eventuelt have ladet sig gøre at iføre familien beskyttelse?

Jonna Bjørkmann


Ja, men tilsyneladende er det så at glemme hensynet til de pårørende, når der sker drastiske ændringer i beboernes tilstand, uden at orientere de nærmeste i syv uger. Viser det omsorg for de pågældende beboers familie? Hvad med ”rettidig omhu” for alle? Her tænker jeg på familien på Thurø?

Kunne det med lidt fleksibilitet eventuelt have ladet sig gøre at iføre familien beskyttelse, beklædning, mundbind og sprittes af for at besøge deres døende far?

Man overskrider ikke tavshedspligt ved at holde nærmeste familie underrettet om tilstanden. Det kaldes for omsorg for pårørende, og personalet behøver ikke at stå som ”jeg alene vide”.

Det virker skrækindjagende at skulle man blive så dårlig, ville jeg være bange for at blive beboer på et plejecenter. Så jeg tilslutter mig hel, at støtte familien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Annonce