Annonce
Ærø

Debat: Jeg har lært, at der er mange underhåndsaftaler i politik

Jens Weiss, medlem af Ærø Kommunalbestyrelse, Ærø I Centrum. Arkivfoto: Anna Stærbo

Læserbrev: Nogen vil måske mene, at jeg ikke har haft de store kompetencer i forbindelse med mit arbejde i kommunalbestyrelsen de sidste fire år. Men mit politiske arbejde har alligevel påvirket en del ting, og noget er blevet fejet hen i et hjørne. Men det er helt sikkert, at mine holdninger og tiltag ikke er til salg for en krone. Der skal lægges brugbare argumenter på bordet, hvis jeg skal flytte mig.

Nu er det ikke sådan, at jeg har en landspolitisk top, jeg kan sejle til Ærø for at promovere mit politiske virke med, så jeg må læne mig op ad mine eget hidtidige politiske virke og de tiltag og skæverter, de etablerede partier begår, selv om de indimellem derved kortslutter den demokratiske proces.

Nedsættelse af et fagudvalg til færgestrukturen i fremtiden skulle bestå af to politikere fra økonomiudvalget, to fagfolk udefra, tre medarbejder og færgedirektøren. Det endte op med at bestå af hele økonomiudvalget, to udefra, en medarbejder og færgedirektøren.

Annonce

Når så fagudvalget fremlægger sin granskning af problemet med nye færger, er der lukket af for flere og andre ideer fra øvrige medlemmer af kommunalbestyrelsen. De har jo allerede flertallet til oplægget.

Når man starter et projekt med at etablere en solcellepark bagfra og uden reel borgerinddragelse, forsøger man også at kortslutte demokratiet. Det gik bare ikke lige sådan, som man havde håbet.

Forsøget på at bilde borgerne ind, at de reelt kan være med til at påvirke en beslutningsproces, er et forsøg på at sløre den virkelige hensigt med en borgerinddragelse.

Når man nu skal revidere kommuneplanen, så starter man med at lave en helhedsplan for Marstal ved at stille forslag om at udvide bymidten for derved at bane vejen for en ny lokalplan for havnen, da man administrativt er bekendt med, at et aflastningsområde for bymidten ikke kan komme på tale, grundet Planloven.

Man har i den forbindelse blot overset, at man så lukker Marstal Havn for erhvervstrafik. Dette betyder, at HCC Bådeværft ikke kan fragte skibe eller andre store fragter til og fra værftet, da man ikke må køre terminalkørsel i en bymidte. Men flertallet i kommunalbestyrelsen forsøger at smugle deres ønske om et discountsupermarked gennem nåleøjet uden den fornødne respekt for principperne i tidligere lokalplaner. Skal Marstal havn miste sin status som kulturhavn, en status, der hviler på det autentiske i det eksisterende havnemiljø.

De konservative var hurtigt ude med en klima- og erhvervsskole på Ærø, da regeringen frigav midler og oplysninger om muligheden. Tak for det, og det kan vi i Ærø I Centrum selvfølgelig støtte, at vi debatterer og eventuelt beslutter os for.

En ting er sikkert: Jeg har i indeværende valgperiode lært, at der foregår mange underhåndsaftaler uden reel politisk debat, og at valgkampen starter tidligt. Langtidshukommelsen i politik på Ærø er tre måneder, og kompetencer er åbenbart ikke noget, man får, men noget, man tiltager sig. Skal denne helhedsplan for Marstal Havn og kommuneplan vedtages på samme måde som regionens ændrede lægevagtordning uden en reel borgerinddragelse? Forsøget på at bilde borgerne ind, at de reelt kan være med til at påvirke en beslutningsproces, er et forsøg på at sløre den virkelige hensigt med en borgerinddragelse.

Med den politiske hukommelse taget i betragtning, så vil det nok hurtigt gå i glemmebogen. Derfor er det vigtigt, at vi alle indser, hvad det reelt er, denne politiske proces er udtryk for.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Blev landskendt for at drikke sit eget tis for åben skærm: Nu kaster 33-årige Camilla sig ud på en vanvittig rejse

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Har sejret sig ihjel: 20 år gammel Svendborg-forening er nedlagt

Langeland For abonnenter

Langeland kan ikke tillade sig at have hellige køer: Friplejehjem gør det fantastisk - det offentlige er ikke nødvendigvis det bedste

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Erhverv For abonnenter

Nyt fra Svendborgs erhvervsliv: Altmuligmanden tjente 10 millioner, og nu er der kun to ejere af begravelsesforretningen

Svendborg

Mere fokus på farlige skoleveje: Politikere afsætter tre millioner til cykelstier

Navne For abonnenter

25 år med campingpladsen som arbejdsplads: - Det har ikke altid været lige nemt

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Navne For abonnenter

Marstals store historieformidler: Det bliver aldrig trivielt at fortælle

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kultur

Tre mænd med hjerteproblemer løb for livet til HCA Marathon: For 10 måneder siden kunne Allan, Thomas og Brian blot løbe 100 meter

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Svendborg

Mange er blevet testet: Coronavirus er på retur i Svendborg

Svendborg For abonnenter

Først blev de smidt ud - nu dukker de op på nye lister: Se her, hvor de afviste kandidater stiller op

Svendborg

Uheld på Svendborgsundbroen: Person lettere tilskadekommen

Annonce