Annonce
Svendborg

Debat: Jeg håber, man ændrer filosofien, så det handler om mennesker og ikke bureaukrati

Per og Susanne Sørensen stod den 28. juni frem i Fyns Amts Avis, da de er meget utilfredse med den behandling, Pers far har fået på demensplejehjemmet, Bryghuset, i Svendborg. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Det er beskæmmende læsning i Fyns Amts Avis den 28. Juni "Per mangler svar om sin fars sidste tid".

Et velfærdssamfund er kendetegnet ved, hvordan man behandler de svage i samfundet. Desværre ser vi flere sager, blandt andet tre plejehjem i Odense, som også er under skarp kritik, hvor ældre ikke får den optimale behandling.

Det betyder, at mange ældre mennesker er skræmt for sådan en anbringelse, og dem der bor der, tør og kan ikke klage.

Jeg forstår ikke, at plejehjemmet ikke har underretningspligt overfor pårørende, når en ældre person svækkes. Det har intet med tavshedspligt at gøre, det bør/skal være et påbud at orientere, når en pårørende svækkes. Holdningen vi alene vide duer ikke, men er meget almindelig i vores bureaukrati. Det må handle om demokrati og samarbejde med beboerne og pårørende.

Vores samfund er bureaukratisk, det betyder mennesket ikke er i fokus, det er systemet.

Systemet straffede plejehjemsbeboerne under coronaen, da det vedtog ingen besøg på plejehjemmene. Hvis der var blevet optrådt mere kreativt, vil jeg vove at påstå, man kunne havde gennemført besøg, så alle plejehjemsbeboerne ikke skulle undvære social kontakt fra familie/venner.

Jeg må erkende, jeg havde ikke fundet mig i at enten min mor/ far havde fået den behandling.

Jeg håber sagen har fået så meget omtale i medierne, at man ændrer filosofien, så det handler om mennesker og ikke bureaukrati.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Suverænt fynsk DM-guld fredag aften

Annonce