Annonce
Ærø

Debat: Jeg er som minister tilfreds med, at den nye færge er en hybridfærge

Læserbrev: Alle sejl er sat, når beboerne på Ærø i dag får en ny færge. Ærøxpressen bliver øens fjerde færgeforbindelse; og det er ikke fra hvilken som helst by, den nye færge vil stævne ud fra. Marstal er en af vores mest stolte søfartsbyer og har i flere hundrede år været centrum for handel, transport og vækst på havet. Generation efter generation af bysbørn har haft fædre, brødre og sønner, der drev næring på bølgerne. Nye eventyr og farefulde ture på verdenshavene har hærdet Marstal og gjort byen og øen til en stolt hjemstavn for søens folk.

Det er derfor med stor ydmyghed og dybfølt glæde, at jeg i dag får mulighed for at tale ved indvielsen af den nye færge. Færgefarten er en naturlig del af min portefølje som transportminister, men det er min første færgeindvielse, så jeg har set særligt frem til at være en del af fejringen i dag.

Ærøxpressen skal transportere passagerer til og fra Marstal og Rudkøbing. Den nye færgeforbindelse vil styrke færgetrafikken i det sydfynske øhav og give passagererne mulighed for at udvide deres kendskab og forhold til ikke alene Ærø og Langeland, men også resten af Fyn og Danmark via Langeland – og når det tilmed sker på en klimavenlig færge, får jeg næsten lyst til at sætte endnu et lys i lagkagen. Regeringen har en ambition om at reducere vores samlede CO2-udledning med 70 procent inden 2030. Hvis vi skal nå den målsætning, kræver det også en indsats på transportområdet fra såvel passagerer og trafikanter som branchen og erhvervslivet. Jeg er derfor meget tilfreds med, at den nye færge er en hybridfærge, som sejler på en blanding af batteri og motorkraft. Færgen vil på den måde kunne reducere sit CO2-udslip.

Den klimavenlige løsning taler direkte ind i den fremtid for transportområdet, som jeg arbejder målrettet for at indfri. Vi skal gentænke den måde, vi transporterer os selv og vores gods på, hvis vi skal sikre de kommende generationer en sundere og grønnere verden at leve i – og selv en færgeforbindelse mellem Marstal og Rudkøbing kan bidrage positivt til den udvikling. Der er derfor mere end en grund til, at jeg har set frem til at deltage i indvielsen i dag, og jeg ønsker de mange kommende passagerer og Ærøxpressen god vind fremover.

Annonce
Skatteminister Benny Engelbrecht pॠRosborg Gymnasium Foto Michael Svenningsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Eriksen-skifte giver penge til OB og Middelfart

Læserbrev

Debat: Tak for kaffe og fredspibe

Læserbrev: "Når jeg beskriver, at jeg i et spil bowling bliver væltet som en af keglerne, så er dette kun et billede på, at der kom et friskt pust udefra og absolut intet andet. Jeg kan kun beklage, hvis nogen har misforstået mit budskab, der er intet personligt i det, og det er ikke bare noget, jeg siger, for sådan er jeg ikke." Dette står i dag, fredag, i Per K. Kristensens læserbrev. Jeg vidste godt, at det var det, Per mente. Men jeg valgte med vilje at misforstå den, med det formål at vise, at vil man misforstå, så misforstår man. Derfor er det så vigtigt, at man bruger den korrekte retorik, når man vil ud med et budskab. Jeg tænkte i går aftes, torsdag, at jeg i dag, fredag, ville gribe knoglen og ringe til Per. For at lade ham vide, at jeg selvfølgelig godt var klar over, at han ikke mente min fysik, når han skrev bowlingkugle. I morges, idet jeg læste Pers læserbrev, tikkede en sms ind, om at Per gerne ville tale med mig. Jeg ringede til Per. Tror faktisk, at en af de første ting, jeg sagde var: "Se du kan jo godt". Med henvisning til dagens læserbrev. Per og jeg aftalte at mødes over en kop kaffe. Den har vi drukket i eftermiddag. Vi fik en rigtig god dialog, om hvor vigtigt det er at passe på brugen af jargon og ironi, for vi læser ikke alle ens. For Per var det vigtigt, at understrege over for mig, at han på ingen måde havde tiltænkt at bowlingkuglen skulle henvises til min fysik. Men at jeg var kommet ind fra sidelinjen og lagt dem ned. Jeg kender Per og ved, at han aldrig ville nedlade sig selv på dette niveau. Per og jeg talte om, at vi på en måde havde taget Peter Fröhlich råd til os. Vi tog dog ikke en kop kaffe med en politiker. Men med hinanden. Til kaffen serverede jeg en fredspibe (lakridspibe). Inden vi skiltes, med humøret i top, måtte jeg lige pointere over for Per, at jeg altså havde flere huller end en bowlingkugle. Per og jeg kunne have valgt at lade vores debat køre i avisen, men vi gik begge til hovedet i stedet for røven. Det respekterer jeg Per rigtig meget for. Han kunne have fortsat bag sin skærm, men han rækkede hånden ud til en dialog. Det var der andre som kunne lære af. Så hvad har jeg så lært af alt dette? Jo, en kop kaffe og lakridspibe kan faktisk skabe dialog og forståelse.

Annonce