Annonce
Ærø

Debat: Ja til alternativ energi på Ærø og nej til solcellepark ved Torup

Alex Suszkiewicz fra Enhedslisten på Ærø. Arkivfoto: Kenneth Skipper
Annonce

Ja. Vi skal have alternativ energi på Ærø!

Ærø skal vise og udbygge sine visioner inden for den alternative energi og drivkraft, som øen så flot igen har præsenteret med bygningen af "Ellen". Vi skal fortsætte arbejdet frem mod 100 procent selvforsyning med vedvarende energi. Men det er ikke visionært at sige ja til det første og bedste tilbud.

Man bør udarbejde en plan for, hvorledes den alternative energi på Ærø kan udbygges – set ud fra den kommende tids behov og ud fra Ærøs samlede interesser. Det er muligt, at en sådan plan vil indbefatte nye solcelleanlæg. Men det er også muligt, at der vil være andre muligheder.

Nej. Der skal ikke ligge en solcellepark ved Torup!

Beboerne omkring Torup har rigtig gode argumenter mod anlæggelsen af et solcelleanlæg hos dem. Kommunen er ikke indgået i reel debat med beboerne om deres bekymringer og indvendinger. Forsøgene på nu at forcere beslutningsprocessen igennem harmonerer ikke med kommunens øvrige udsagn om nærdemokrati og borgerinddragelse. Hvis der skal opføres nye solcelleanlæg, skal disse placeres på de mest hensigtsmæssige steder.

Og et sådant er Torup ikke.

Etableringen af et solcelleanlæg ved Torup vil ikke få nævneværdig positiv indflydelse på vort grundvand. Her skal der andre mere vidtgående initiativer til.

Nej. Better Energy skal skrives ud af planerne!

Hvis en fremtidig plan vil indbefatte nye solcelleanlæg, skal man – som ved alle større projekter – have kontakt til flere mulige samarbejdspartnere, så man kan sammenligne mulige løsningsforslag og økonomi.

Et så vigtigt projekt skal ikke sættes i gang ud fra et bestemt privat firmas eller enkelte jordejeres interesser, men i sammenhæng med Ærøs samlede visioner for hele energi-området.

Alle afgørende økonomiske beslutninger skal således fremover tages på Ærø ud fra ærøske interesser.

Better Energys spin for at forcere processen skal ikke kunne betale sig.

Ærø Kommune bør sætte den bebudede høringsfase om en solcellepark ved Torup i bero og gå i reelle drøftelser med borgerne om, hvordan vi sammen kan realisere Ærøs visionsplan for energiforsyningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg

Silverrudder 2020 varede længere end normalt på grund af vindforhold

Svendborg

Video: Budgetforlig i Svendborg sender millioner til ældre, børn og teater på Frederiksøen

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce