Annonce
Svendborg

Debat: Ikke en OK frokost, når dronningen kommer på besøg

Jesper Kiel (EL) forstår ikke borgmester Bo Hansen (S) og opfordrer Stella Maris til at tegne en overenskomst. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær

Læserbrev: Hvis man vil drikke en kop kaffe eller ud at spise god mad i Svendborg, er der desværre lidt langt imellem steder med overenskomst. Men hvis man skal arrangere en officiel frokost med dronningen for 80 personer, så er der flere gode muligheder, da de fleste store hoteller har en aftale med 3F.

Derfor forstår jeg ikke, hvorfor Svendborg Kommune valgte et af de hoteller, som ikke har overenskomst. Der er helt åbenlyst en kæmpe reklameværdi i at skulle stå for kommunens officielle frokost med dronningen, ellers havde Stella Maris næppe givet et tilbud på 180 kroner pr. kuvert inklusiv drikkevarer, når deres frokostmenu normalt koster 325 kroner eksklusiv drikkevarer.

Det er også uforståeligt, at den socialdemokratiske borgmester, Bo Hansen, tager Stella Maris i forsvar med ordene "... de ville ikke få lov at uddanne alle de mennesker, som de uddanner, hvis de ikke havde ordnede forhold". Sandheden er, at når en restaurant tager elever, så er det alene eleverne, som er omfattet af et lovfæstet krav om overenskomstmæssige forhold. Det er ingen garanti for restaurantens øvrige ansatte.

Det sidste, som er svært at forstå i denne sag, er, når Stella Maris bedyrer, at de lever fuldt op til overenskomsten. Hvis det er rigtigt, så er der jo ikke noget nemmere end at ringe til 3F, så det hurtigt kan komme på plads. Derfor skal min opfordring til Stella Maris også være at få tegnet en overenskomst inden 6. september, da det er den eneste garanti for ordnede forhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Se billeder fra statsminister-visit: Skoledreng krævede svar om organdonation

Læserbrev

Debat: Konsensus og god karma i byrådet

Læserbrev: Byrådsmødet i tirsdags varede 38 minutter. Tro mig, jeg tog tid. Der var store vigtigt beslutninger på dagsordenen. Varmepumpe, klimasikring, Simac, solcelleanlæg, landsstævne og Bagergade. Alt blev i fællesskab nikket igennem, og bortset fra Enhedslistens politik-strategiske kommentarer, så udeblev diskussionerne, og alle stemplede ind på de, for os alle, så vigtige beslutninger. Tak for det, og tak til borgmesteren for forarbejdet og for at skabe en fornemmelse af fælles ejerskab. Det glæder mig, at der er ro på, og det må ligeledes glæde borgerne og erhvervslivet, at der konstant søges konsensus og fælles fodslaw om byens udfordringer. Erhvervslivet fortæller, at de godt kan lide, at der er politisk ro på - og det er der jo. Nu ser jeg frem til årets DI-erhvervsundersøgelse og håber, at firmaerne også honorerer indsatsen, hvis de fornemmer fremgang på det felt. Det var kun udenfor rådhussalens ruder, at regnen bankede på, og diskussionerne udeblev formentlig også fordi, at der ikke var hotte emner som for eksempel ”tagsten” på agendaen. Ifølge avisens udsendte, så var breaking news, at den kære Susanne Gustenhoff (EL) kom til at afsløre, at der formentlig kommer gratis bustransport til Landsstævnet. Ja, ja, sådan sætter vi jo vores prioriteter hver især. Min var, at der var god karma og konsensus på en kort byrådsmøde omkring så vigtige beslutninger.

Svendborg

Statsministerbesøg i Svendborg: Spørgelystent publikum holdt Frederiksen til ilden

Annonce