Annonce
Ærø

Debat: Ikke en krone til naturen

Metha Feddersen er skuffet over, at naturen ikke har fået en krone i budgetforligtet. Arkivfoto
Annonce

Læserbrev: Hov, der mangler da noget! Når man sidder og gennemlæser budgetforslagene fra kommunalbestyrelsen, ser det hele meget tilforladeligt ud. Gode forslag. Ikke? Men pludselig sniger en voldsom undren sig ind over en. Ikke en krone til naturen!

Alle ved, hvor skralt det står til med den danske natur. Vi har mindre end en procent vild natur. Vi har førstepladsen i EU, når det kommer til den ringeste natur, mere end 2000 arter (dyr og planter) er tæt på udryddelse. Og det er blevet værre og værre år for år. Forskerne råber vagt i gevær, der er politikere, der er ved at vågne op. På Christiansborg rumler det. Heldigvis og ikke et sekund for tidligt.

Men Ærø Kommune. Næh.

Nu havde I ellers chancen for at opkøbe jord, begynde at plante skov, beskytte grundvandet, skabe gode levesteder for dyr og planter, begynde at gøre alvor af Det Grønne Danmarkskort, lave vådområder, og jeg kunne blive ved. Vi er blevet lovet en naturpolitik. Og vi er blevet lovet borgerinddragelse. Dette er endnu ikke sket, så vi kan frygte, at der går endnu længere tid, før naturen får finansstøtte.

Vi må vente, men naturen kan snart ikke vente længere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Et godt og affaldsfattigere 2021

Navne

80 år: Finnebarn blev på Langeland

Annonce