Annonce
Svendborg

Debat: Ikke alt, hvad der glimter, er guld - eller omsorgssvigt

Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Annonce

Læserbrev: Der skrives og “filmes” meget om omsorgssvigt på plejecentre og ældre som efterlades i ydmygende situationer

Det billede genkender jeg ikke fra det plejecenter i Svendborg, hvor min mor, som har fremskreden Alzheimers, bor på andet år.


Alt dette kan kun lykkes, når der er god og kyndig ledelse, engagerede medarbejdere og gode rammer.


Tværtimod møder vi dygtigt og engageret sundhedspersonale, som behandler min mor med respekt og værdighed. De har endda gjort sig den ulejlighed at lære hende at kende, sætte sig ind i hendes vaner, opspore hendes foretrukne måltider og genfinde hendes tidligere interesser for strikketøj med videre. Personalet er dertil meget opmærksomme på os som pårørende, vi er altid velkomne og personalet veksler på fineste vis mellem at give os ro til samvær med min mor og mellem at fortælle os om deres observationer og vurderinger af hendes trivsel, tilbyde os kaffe og komme med gode råd til os som pårørende til et menneske med en uværdig sygdom.

Alt dette kan kun lykkes, når der er god og kyndig ledelse, engagerede medarbejdere og gode rammer.

Jeg bliver bange for, hvad den omfattende negative omtale og offentlige kritik, der er i aviser, sociale medier med videre kan få af alvorlige konsekvenser for plejeområdet som fag. Vi ser allerede, at der er færre, der søger ind på social- og sundhedsuddannelserne, og inden længe bliver det sikkert også svært at rekruttere de dygtige ledere, som er nødvendige for at medarbejderne kan samarbejde, udvikle sig og levere professionel og kærlig pleje.

Jeg håber, at alle jer, der har overvejet at uddanne jer indenfor området, også ser, at der er rigtig mange gode og velfungerende arbejdspladser inden for plejen. Plejecentre, hjemmeplejegrupper og genoptræningscentre, hvor I kan komme til at arbejde med mennesker og få lov til at gøre en forskel for andre, for ældre borgere - og ikke mindst for deres pårørende.

Stor tak til alle på Amaliebo og resten af Plejecenter Caroline Amalie i Svendborg Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Langeland For abonnenter

Sejlers sunkne båd giver havn kæmperegning: - Det er lidt forkert i mine øjne

Annonce