Annonce
Langeland

Debat: Ih, hvor er det kommunalt. Kom nu til fornuft med en lokumsaftale på Torvet

- Hvorfor skal det så være så svært og bureaukratisk firkantet, at restaurant Dybendal ikke kan få lidt kommunal hjælp til at opstille en toiletvogn, spørger Erik Jørgensen (SF). Arkivfoto: Finn Eriksen

Debat: Langelandsfestival er coronalukket, der bliver ingen havefest på Rue Mark, men der kommer alligevel mange danske coronaturister til øen, og andre initiativrige folk i byen vil gøre en forskel. De vil samle folket - både turister og lokale - til musik på Torvet i Rudkøbing. Forfestivalen lever.

Og de vil undgå utilsigtede urinale lugtgener.

Hvorfor skal det så være så svært og bureaukratisk firkantet, at restaurant Dybendal ikke kan få lidt kommunal hjælp til at opstille en toiletvogn, når de, som de gode ambassadører, de er for byen og Langeland, fastholder traditionen med forfestival med masser af musik og mennesker på Torvet, købstadens midtpunkt, selv om der ikke bliver nogen Langelandsfestival?

Annonce

Jeg forstår det ikke.

Og så lige midt i en coronakrise, der samler danskerne ... På hjemmebane. Vi så det ved EM i Idrætsparken. Hvorfor ikke på Torvet i Rudkøbing?

"Der er ikke afsat midler til opsætning af ekstra toiletvogne i turistsæsonen i år". Sådan lyder svaret fra kommunen. Altså! Det må kommunen kunne gøre bedre, være lidt fleksibel, hvis vi går ind for et gæstfrit Langeland, et godt sted at bo og besøge.


I Svendborg havde de et pisseirriterende problem med tisserier i alle kroge på Frederiksøen, fordi de offentlige toiletter var lukket. Det blev løst på kammeratlig vis.


Dybendal, med to toiletter, investerer mange penge i at skabe sin egen forfestival med liv i byen for såvel turister som lokale.

Vi ved jo fra sidste år, at der i disse coronatider kommer mange indenrigsturister til Langeland, og de vil gerne underholdes på Torvet, hvor en initiativrig restaurant sørger for musik og udskænkning. Og hvad der kommer ind, ja, det skal ud.

Men, men, men, Hvorfor skal kommunal mangel på fleksibilitet, solidaritet og sund fornuft spænde ben for tissepauserne, som der er mange af, når musikken spiller?

I Svendborg havde de et pisseirriterende problem med tisserier i alle kroge på Frederiksøen, fordi de offentlige toiletter var lukket. Det blev løst på kammeratlig vis. Det samme må kunne ske i Rudkøbing.

Jeg hører, at Langeland Kommune på Torvet henviser til de offentlige toiletter i Grønnegården langt væk ned ad gaderne. Jamen, det giver ingen mening, det viser al erfaring fra tidligere.

Og hvordan med åbningstiderne? Lad os nu få en mindelig løsning, og lad mig henvise til, at:Den sorte museumsboks med Langelandsfestivalens 30-års jubilæum kunne få grønt lys til at stå på Torvet, hvorfor skulle det samme ikke kunne ske for en lukket toiletvogn med vacuumskyl?

Og endnu en ting: Markedsføringsaftalen med Langelandsfestival til en lille halv million kroner er suspenderet i år, fordi der ikke bliver nogen Langelandsfestival. Allan K. får ikke en rød kommunal reje. Måske vi kunne investere nogle af de penge til den lokale forfestival og en toiletvogn på Torvet.

Den lokale entreprenør Alf Jensen er, så vidt jeg er orienteret, leveringsdygtig i mobile træk og slip. Vel sagtens til en fleksibel pris. Hvis ikke på Torvet, så har der ved tidligere festivalseancer været opstillet en toiletvogn til både herrer og damer bag sognehuset, det tidligere rådhus, hvor arresten lå i sin tid, og jeg kunne sagtens forestille mig, at menighedsrådet er åben for en samtale, der fremmer forståelsen, i en god sags tjeneste.

Annonce
Svendborg For abonnenter

Ældreplejen har manglet sommerafløsere, og det vil få konsekvenser: - Nogle medarbejdere vil forlade faget

Danmark

Torsdagens coronatal: For sjette dag i træk er der under 1000 nye smittetilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Café Citronen forlader golfklubben efter kun et år: - Det er umuligt at skaffe personale

Erhverv For abonnenter

Brugs på Langeland dømt for ulovlig tobaksreklame: 5000 kroner i bøde, anklager krævede 40.000 kroner

Faaborg-Midtfyn

Bodegaejer vil betale din taxa: - Man skal gøre lidt mere for at lokke kunderne til

Navne For abonnenter

Mål i livet: Søren Skjold Mogensen ville være direktør - og det blev han

Faaborg-Midtfyn

Farmcamp slår computerspil med alle længder: - Det fedeste er at styre maskinerne

Langeland For abonnenter

Fantastisk fællesskab i Medicinhaverne: Frivillige sikrer rekord for andet år i træk

Fyn For abonnenter

Link til artikel med opdaterede corona-tal fra din kommune

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Langeland

Alt udlejet: Mange turister oplever Langeland på to hjul

Svendborg

En læser får svar: Hvorfor retter kommunen ikke plankeværket?

Danmark For abonnenter

Dalls analyse: Der er ingen udsigt til politisk indgreb i sygeplejerskernes strejke - endnu

Svendborg

Efter ugers ombygning: Nu får Anne og Henrik dobbelt så meget plads til ting for de små

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

"Ruinen" hjemsøger stadig byen, selv om græsset er slået: - Det overrasker mig meget, hvis han bliver færdig med huset

Sport

Hemmelig sponsor for Odense Q gør kontrakter mulig i kvinde-klubben

Annonce