Annonce
Debat

Debat: I Svendborg Kommune smider vi da ikke folk ud

Majbritt Kjærullf skriver læserbrev om sagen blandt andet fra Rantzausminde Lystbådehavn, hvor Jørn og Vera Nielsen og Svend Hansen fra 1. april 2022 ikke længere må have deres både i Rantzausminde Havn, da de ikke bor i Svendborg Kommune. Fra venstre: Frede West, Jørn Nielsen, Vera Nielsen, Svend Hansen. Foto: Cecilie Damgaard Boeriths

Læserbrev: Jo, det gør vi faktisk. Kendsgerningen er nemlig, at der er gang i en langvarig proces, der har til formål at smide folk ud af deres hjem i Svendborg Vest, og det seneste er, at vi også har gang i at få fjernet nogle bådejere, der har plads i en af vores kommunale havne.

Fælles for de to sager er, at beboerne såvel som bådejerne er i god tro. De har byggetilladelser, andelsbeviser og betaler skatter og afgifter med videre, som de skal. Alligevel dumper der pludselig en mail ind fra kommunen, at de bor ulovligt eller skal fjerne deres båd. Det er ikke rart og trygt pludselig at få sådan et brev.

Uanset omstændighederne, så bør vi ikke smide nogen ud. En bådejer, der er shanghajet af kommunen, da vi for år tilbage havde alt for mange ledige pladser, hjalp os dengang, og skal da ikke bare have en opsigelse, fordi vi nu mangler bådpladser. Det kan vi altså ikke være bekendt, uanset om man bor i kommunen eller ej. Med de nye regler er det også slut med at beholde sin bådplads, hvis man for eksempel af jobmæssige årsager flytter til udlandet i en årrække og måske 'kun' har et sommerhus i Svendborg Kommune. Sådan bør det ikke være. Tværtimod vil vi da gerne have, at borgerne flytter tilbage til Svendborg. Vi vil gerne tiltrække nye og i det hele taget være venlige og imødekommende overfor turister og andre, der besøger eller ønsker at besøge Svendborg. Vi skal absolut ikke smide nogen ud. Har vi begået fejl, så må vi indrømme fejlene og rette op på dem. Mangler vi bådpladser, så må vi etablere nogle flere. Sådan er det.

Annonce

I en maritim kommune som Svendborg skal der selvfølgelig være bådpladser til alle, hvis man ønsker det.


Vi vil gerne tiltrække nye og i det hele taget være venlige og imødekommende overfor turister og andre, der besøger eller ønsker at besøge Svendborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Nu er opgravningen af minkene i gang

Faaborg-Midtfyn

Går imod andre praktiserende læger: Faaborg-læge vil gerne vaccinere med skrottede vacciner - hvis myndigheder siger ok

Annonce