Annonce
Danmark

Debat: I køen i REMA 1000 - Coronaen har gjort os mistroiske og rethaveriske

Annonce

Debat: I køen i REMA 1000: “Du er for tæt på!” Det er jeg nu ikke. Hvordan kan den ældre mand, der står foran mig i køen, have den opfattelse? Han står næsten med ryggen til mig. Jeg svarer i et ironisk tonefald: ”Javel!” En passende reaktion på mandens uhøflige, nærmest kommanderende tone, synes jeg.

Mand: ”Sagde jeg det måske ikke høfligt?”

”Nej”, svarer jeg lakonisk. Men det stopper ikke her. “Du er stadig for tæt på!”, siger manden nu. Samme kommanderende tonefald.

”Du kunne jo vælge at gå lidt længere frem”, svarer jeg. Måske et lidt provokerende svar, men der er nu meget langt hen til kunden foran manden.

Kunne jeg ikke bare være trådt et skridt tilbage, selvom jeg ikke forbrød mig mod nogen retningslinjer? Det kunne jeg måske nok, men så ville jeg jo ikke respektere sikkerhedsafstanden til kunden bag mig. Kunne jeg ikke være trådt helt ud af køen, hvis manden virkelig var så bekymret? Det kunne jeg vel nok, men var den ældre mand i køen i REMA 1000 nu også et potentielt offer, der med rette kunne kræve og forvente særlig hensyntagen? Det var ikke mit indtryk.

Jeg forstår og respekterer, at man kan være bekymret, hvis man er i en risikogruppe, men man bør vel stadig forsøge at opføre sig nogenlunde civiliseret.

Hvad er det, epidemien gør ved os, herunder mig selv? Coronaen har tydeligvis konsekvenser for vores daglige omgang med medborgere i det offentlige rum. Tolerancetærsklen er sænket i betydelig grad. Vi er blevet mistroiske og rethaveriske.

Annonce
Annonce
Fyn

Ryan ser frem til "Judas"-råb i Lyngby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Svendborg For abonnenter

Torben frygter at havne i et sort hul: Skovrejsningsprojekt kan betyde syv måneder om året uden sol på grunden

Svendborg

Politi om sprængstoffets oprindelse: - Vi har nogle gisninger, men dem holder vi for os selv

CORONAVIRUS

Live: Nye rejsevejledninger - rejser til Tyskland og Cypern frarådes

Svendborg For abonnenter

Skovrider om bekymring for skyggegener: Svært at etablere skov, uden at nogle kan få mindre solindfald

Fyn For abonnenter

To år uden godkendelse: Stadig ingen vished for bæreevnen i Thomas Lund Hansens etagebyggeri

Annonce