Annonce
Svendborg

Debat i byrådet: Enhedslisten vil droppe folkeskole-test

Enhedslisten vil i 2021 skåne børn på Svendborgs skoler for de nationale test, og partiet har sat spørgsmålet til debat i byrådet tirsdag. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Enhedslisten vil skåne børn på Svendborgs skoler for nationale test og rejser sag i byrådet.
Annonce

Svendborg: Enhedslisten har aldrig været tilhænger af de nationale test i folkeskolen, og nu foreslår partiet, at Svendborg Kommune retter henvendelse til Undervisningsministeriet og beder om, at kommunens børn bliver fritaget for de omdiskuterede prøver i 2021.

Partiet vil på et møde i byrådet tirsdag forsøge at finde et flertal for at rette en henvendelse til ministeriet.

Listens Stina Sølvberg Thomsen mener, at børns trivsel og faglighed skal være i fokus, når de vender tilbage til skolen efter nedlukningen, og at det skal ske gennem undervisning og sociale aktiviteter og ikke stressende test.

- Nu står vi midt i en pandemi. Det har betydet et år, hvor vores børns undervisning og trivsel har været under pres. Lærerne har gjort alt, hvad de kunne, men der er et uundgåeligt efterslæb på elevernes faglige niveau, hvilket vil give et yderligere fejlagtigt billede, ved brug af de nationale test, siger Stina Sølvberg Thomsen i en pressemeddelelse.

Annonce

Minister: Aldrig været vigtigere

Hvis et flertal i byrådet tirsdag beslutter at sende en opfordring til Christiansborg, skal de dog ikke vente opbakning fra undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S). Hun sagde på et pressemøde forud for en delvis genåbning af skolerne, at de nationale test skal gennemføres.

- Jeg har aldrig før været i en situation, hvor de nationale test er vigtigere, end de er i år, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil.

- Det er ikke for de enkelte elevers eller læreres skyld, at de skal afholdes, men vi er nødt til at vide, hvor vi skal sætte ind, når vi skal rette op på det læringstab, eleverne måtte have oplevet. Der er de nationale test et af de redskaber, vi kan bruge. De kan give os et indblik i, om det er i dansk eller matematik eller engelsk, vi skal sætte ind - eller over hele paletten. Derfor vil jeg holde fast i, at de skal gennemføres, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil, der selv er tidligere medlem af Enhedslisten.

Enhedslisten har rejst det samme forslag i en lang række kommuner, hvor partiet er repræsenteret i byråd og kommunalbestyrelser. I Odense stod partiet alene med forslaget i byrådet, mens et flertal bakkede op om et kompromis om at sende spørgsmålet til drøftelse i Børn- og Ungeudvalget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Langeland For abonnenter

Ny formand for elforsyning: - Vi har ikke været gode nok til at undersøge mulighederne

Annonce